REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš labiausiai paskutiniu metu nuviliančių „Formulės-1“ pilotų yra ne kas kitas, o septyniskart pasaulio čempionas 41-ų metų Michaelis Schumacheris.

REKLAMA
REKLAMA

Štai jo jaunas komandos partneris Nico Rosbergas Kinijos GP užėmė net trečią vietą, o legendinis vokietis liko tik 10-tas.

REKLAMA

Pirmose keleriose lenktynėse M. Schumacheris nuolat mažino savo greičio atsilikimą nuo N. Rosbergo, bet Kinijoje kažkas nutiko ir viskas buvo priešingai.

„Manau, kad Bahreine mes pamatėme, kad net gi toks patyręs pilotas gali atsidurti naujoje sau situacijoje. Visko reikėjo mokytis, bandymų buvo labai mažai. Todėl Bahreine, kaip ir tikėjausi, Michaeliui teko pratintis.

Pirmojo savaitgalio metu, po to Melburne ir Malaizijoje jis demonstravo akivaizdų progresą. Labai greitas komandos partneris tapo jam geru orientyru. Ir Malaizijoje ant sauso asfalto, o aš kalbu atvirai, tarp jų jau beveik nebuvo skirtumo.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl Kinijos rezultatai mus gerokai nustebino. Turime išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko, nes šį kartą mes galime kalbėti tik apie regresą“, – atviravo „Mercedes“ vadovas Rossas Brawnas.

„Man sunku tai paaiškinti. Labai keista, kad lenktynininkas jaučia sunkumus lėtose trasos dalyse. Dažniausiai tai atsitinka greituose posūkiuose, sudėtingose trasos atkarpose.

Būtent ten tarp pilotų išryškėja rimti skirtumai. O lėtuose posūkiuose visi važiuoja panašiai. Todėl reikia išsiaiškinti, kas nutiko Michaeliui ir jo bolidui, kad suprastume, kodėl mes prarasdavome tiek daug laiko paprastuose posūkiuose“, – kalbėjo R. Brawnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu jis pripažino, kad M. Schumacheriui tenka lygiuotis į labai aukštus N. Rosbergo rezultatus. N. Rosbergas šiais metais yra labai motyvuotas ir važiuoja maksimaliai greitai. Pilotas stengiasi įrodyti, kad sugeba kovoti pačiame aukščiausiame lygyje.

„Labai džiaugiuosi dėl Nico. Jis fantastiškai greitas ir tai labai svarbu Michaeliui, kuris turi rimtą orientyrą. Jeigu šalia būtų kažkas ne toks greitas, jo užduotis būtų žymiai paprastesnė.

Bet Michaelis priprato siekti aukščiausių tikslų, jis patiria malonumą nuo sudėtingų užduočių. Mes matome jo geležinį norą realizuoti savo ambicijas“, – pridūrė R. Brawnas.

Priminsime, kad kitas „Formulės-1“ etapas vyks gegužės 9 dieną Barselonoje, Ispanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų