REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kylant įvairių abejonių dėl konkurso į Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo postą skaidrumo Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys "tvarkietis" Andrius Mazuronis tikisi Ministro Pirmininko paaiškinimų. Trečiadienį jis raštu kreipėsi į Premjerą Andrių Kubilių, tikėdamasis paties Vyriausybės vadovo komentaro ir įsikišimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Premjerui pateikiau klausimą, ar ketinama imtis priemonių konkurso skaidrumui užtikrinti. Be to, labai įdomu, ar sudarant su koalicijos partneriais koalicijos sutartį iš anksto buvo tariamasi dėl pareigybių paskirstymo į aukščiausius postus. Tokios susitarimo sąlygos iš esmės pažeidžia galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius pareigūnų skyrimą į valstybės tarnybą konkurso būdu. Manau, kad dėl to atsakomybę turėtų prisiimti pats Ministras Pirmininkas", - teigė A. Mazuronis.

REKLAMA

A. Mazuronį nustebino žiniasklaidos pranešimai, kad visos valdančiosios koalicijos frakcijos palaiko vieną iš kandidatų į KKSD vadovo postą Klemensą Rimšelį. Pasak Liberalų ir centro sąjungos partijos pirmininko Gintauto Babravičiaus, "pagal koalicijos susitarimą Sporto departamentas yra priskiriamas liberalcentristams, todėl natūralu, kad partija KKSD generalinio direktoriaus poste norėtų matyti savo žmogų".

A. Mazuronis susirūpino ne tik iki šiol Liberalų ir centro partijos atsakinguoju sekretoriumi dirbusio K. Rimšelio kompetencija vadovauti Lietuvos sportui, bet ir kolegų viešai skelbiamu pritarimu kandidatui ne į politinio pasitikėjimo postą, o pareigybei, į kurią asmenys skiriami tik bendra konkurso į valstybės tarnybą tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

A. Mazuronis stebisi, kaip gali kas nors pritarti arba nepritarti konkurso dalyviui, kai dar nėra žinomi kiti pretendentai, konkursas dar nėra pasibaigęs. Juk skiriamas ne politinio pasitikėjimo asmuo ar koks ministras.

"Artimiausiame Jaunimo ir sporto komisijos posėdyje bei Vyriausybės valandoje Seimo posėdžio metu būtinai kelsime šį klausimą. Akivaizdu, kad Vyriausybės parengtos konkurso sąlygos yra taikomos vienam konkrečiam asmeniui. Kaip gali būti, kad tokiai pareigybei nekeliamas reikalavimas turėti bent minimalios darbo sporto srityje patirties, nėra įtraukta ir jokių kvalifikacijos, žinių apie esamą sporto sistemą, struktūrą, sporto finansavimą reikalavimų. Nurodomas tik viešojo administravimo arba ekonominis išsilavinimas. Pikta, kad konkursas tokioms svarbioms pareigoms eiti yra labai aptakus, vadovu gali tapti kone bet kas", - teigė A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Mazuronio žiniomis, į šį konkursą dėmesį trečiadienį atkreipė ir Seimo Antikorupcijos komisija - Darbo grupės galimoms korupcijos apraiškoms teismų, teisėsaugos bei kontroliuojančių institucijų veikloje tirti posėdyje taip pat buvo svarstomas galimas K. Rimšelio protegavimas į Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo kėdę. Dėl viešoje erdvėje vykstančių diskusijų bei kylančių abejonių komisijos darbo grupė nutarė kreiptis į Valstybės tarnybos departamentą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą prašydama, kad šios institucijos iš anksto numatytų vyksiančio konkurso stebėjimą skaidrumui užtikrinti.

REKLAMA

Trečiadienį paskelbta, kad į KKSD generalinio direktoriaus postą pretenduoja ir palangiškis Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.

D. Kepenis Lietuvoje žinomas dėl ne vienus metus Palangoje organizuojamų ruonių maudynių bei kitų sveikatingumo renginių visoje šalyje.

"20 metų laukiau patikimo ir šiam darbui tinkančio žmogaus, bet nesulaukiau, todėl reikia kažką daryti patiems. Bičiuliai mane palaiko, todėl ir dalyvauju", - savo apsisprendimą "Vakarų ekspresui" pagrindė D. Kepenis.

Kas taps naujuoju KKSD vadovu, paaiškės balandžio 30-ąją.

KKSD vadovo vieta laisva liko po to, kai iš jos praėjusių metų rugsėjį savo noru pasitraukė Algirdas Raslanas. Jį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija įtarė painiojus viešuosius ir privačius interesus ir pažeidžiant teisės aktus paskirsčius per 9 mln. litų valstybės lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų