REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą Miunchene vyks antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas. Jame vėzdus surems vietos „Bayern“ ir Liono „Olympique“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Vokietijos ir Prancūzijos klubų pora galbūt nėra tokia rafinuota kaip „Inter“ ir FC „Barcelona“, galime neabejoti – skrajojančio olando vedamas Miuncheno „Bayern“ ir pirmą kartą stipriausiųjų ketverte kovosiantis „Olympique“ atiduos visas jėgas, kad patektų į finalą.

REKLAMA

Daugkartiniai Prancūzijos čempionai, šiuo metu nacionalinėse pirmenybėse užimantys trečią vietą, yra laikomi pusfinalio autsaideriais – bene silpniausiu klubu iš likusio ketverto.

Su tuo, jog Liono ekipos negalima priskirti prie favoritų, sutiko ir futbolo komentatorius Nerijus Kesminas.

Nugalėti turi „Bayern“

„Ar tai būtų „Olympique“, ar ketvirtfinalyje pralaimėjęs „Girondins“, mes kalbėtume apie tai, jog šios komandos nėra favoritės, – sakė N. Kesminas. – Tačiau reikia sutikti, kad ketvirtfinalio burtai Liono klubui buvo palankūs. Aštuntfinalio – žiaurūs, bet prancūzai jame nugalėjo Madrido „Real“, o tai reiškia, jog jie gali įveikti bet ką“.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos čempionate pirmaujantis „Bayern“ pastaruoju metu demonstruoja puikius rezultatus ir tęsia kovą iškart net dėl trijų trofėjų.

„Bayern“, mano manymu, šiuo metu yra panašaus lygio komanda kaip „Real“, nes su tokiais žaidėjais kaip Arjenas Robbenas ir Franckas Ribery ji – tarp aštuonių stipriausių pasaulio klubų“, – teigė N. Kesminas. – Ir ne žemiau nei FC „Barcelona“ ar kitos“.

„Žvelgiant į žaidėjų potencialą, nugalėti turi „Bayern“, bet yra ir kitokių aplinkybių, kaip pavyzdžiui atidėtas Prancūzijos čempionato mačas prieš atsakomąją pusfinalio dvikovą. Miuncheno komandą galbūt veiks nuovargis, tad reikia į daug ką atsižvelgti“, – laidoti intrigos šioje poroje neskubėjo futbolo komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar tai, jog „Bayern“ versis be suspenduoto saugo Marco van Bommelio gali turėti įtakos komandos žaidimui, N. Kesminas to nepaneigė.

„Sunku pasakyti. Man atrodo, kad Amatolijus Tymoščiukas vietoje Marco van Bommelio nebūtų blogas keitimas, bet aš labai abejoju, ar žais būtent ukrainietis, nes Louisas van Gaalas jo akivaizdžiai nelabai mėgsta. Ne kaip žmogaus, žinoma, o kaip žaidėjo. Ar tai bus spraga? Priklausys nuo to, kas užims atraminio saugo vietą,“ – svarstė ekspertas.

Vokiečiai – sunkiai prognozuojami

Vienuolikės šiuo metu demonstruoja skirtingo stiliaus futbolą.

„Mano nuomone, poros favoritas, nepaisant gero „Olympique“ komandinio žaidimo, yra Vokietijos klubas. Teko matyti savaitgalio mačą su „Girondins“ ir buvo akivaizdu, kad Liono ekipa dirba, o ne žaidžia. Dirbama tam, kad būtų pasiektas rezultatas“, – kalbėjo N. Kesminas.

REKLAMA

„Miuncheno ekipa priešingai – į antrą sezono pusę pradėjo žaisti. Čia yra skirtumas, nors „Bayern“ išlieka sunkiai prognozuojama ekipa. Aš tikėjausi, jog jie aštuntfinalyje lengviau įveiks „Florentiną“, tačiau turėjo vargo iki paskutinės minutės. Dėl ketvirtfinalio su „Manchester United“ – nenurašinėjau vokiečių, bet ir ten pirmajame atsakomųjų rungtynių kėlinyje rezultatui esant 0:3 atrodė, kad tai jau viskas“, – prisiminė futbolo komentatorius.

„Tai komanda, demonstruojanti sunkiai prognozuojamus rezultatus, ir kol kas A. Robbenas ją gelbsti. Be abejo, bus ieškoma, kaip jį stabdyti, neleisti žaisti mėgstama kaire koja baudos aikštelės prieigose ir smūgiuoti.

REKLAMA

„Olympique“ gali laimėti tik darbu, drausme, nes ryškių žvaigždžių neturi. Tai – darbinė komanda. Netgi tie patys Lisandro ar Miralemas Pjaničius – išsiskiriantys individualiu meistriškumu, bendrąja prasme yra silpnesni žaidėjai už A. Robbeną ar F. Ribery“, – pripažino N. Kesminas.

Priminsime, kad „Bayern“ ir „Olympique“ rungtynių pradžia – šį vakarą 21 val. 45 min. Miunchene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų