REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys "tvarkietis" Andrius Mazuronis pasipiktino viešoje erdvėje pasirodžiusia žinia, kad visos valdančiosios koalicijos frakcijos palaiko vieną iš kandidatų į naujo Kultūros ir sporto departamento vadovo postą Klemensą Rimšelį.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras teigia susirūpinęs ne tik iki šiol Liberalų ir centro partijos atsakinguoju sekretoriumi dirbusio buvusio Seimo nario K. Rimšelio kompetencija vadovauti Lietuvos sportui, bet ir kolegų viešai skelbiamu pritarimu kandidatui ne į politinio pasitikėjimo postą, o pareigybei, į kurią asmenys skiriami bendra konkurso tvarka.

REKLAMA

Anot A. Mazuronio, kyla didžiulė nuostaba ir klausimas, kaip gali kas nors pritarti arba nepritarti konkurso dalyviui, kai dar nėra žinomi kiti pretendentai, konkursas dar nėra pasibaigęs. Juk skiriamas ne politinio pasitikėjimo asmuo ar koks ministras.

"Artimiausiame Jaunimo ir sporto komisijos posėdyje bei Vyriausybės valandoje Seimo posėdžio metu būtinai kelsime šį klausimą. Akivaizdu, kad Vyriausybės parengtos konkurso sąlygos yra taikomos vienam konkrečiam asmeniui. Kaip gali būti, kad tokiai pareigybei nekeliamas reikalavimas turėti bent minimalios darbo sporto srityje patirties, nėra įtraukta ir jokių kvalifikacijos, žinių apie esamą sporto sistemą, struktūrą, sporto finansavimą reikalavimų. Nurodomas tik viešojo administravimo arba ekonominis išsilavinimas. Pikta, kad konkursas tokioms svarbioms pareigoms eiti yra labai aptakus, vadovu gali tapti kone bet kas", - teigė A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Jaunimo ir sporto komisijos nario A. Mazuronio, K. Rimšelis yra visiškai netinkamas asmuo eiti Kultūros ir sporto departamento vadovo pareigas. "Galiu abejoti šio kandidato turimomis sporto vadybos srities žiniomis. Vargu ar šis žmogus savo rūbų spintoje bent jau sportinį kostiumą turi. Jei ir turi, tai, matyt, čia ir bus jo vienintelis ryšys su sportu. Todėl viliuosi, kad vis dėlto vien valdančiųjų frakcijų pritarimo nepakaks K. Rimšeliui "laimėti" šį konkursą", - abejones dėstė Seimo narys.

Pasak politiko, trečiadienį Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje ketina dalyvauti Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai, rengę šio konkurso sąlygas. Komisijos narys A. Mazuronis teigia reikalausiąs labai aiškių ir tiesių atsakymų į klausimus, mat, jo nuomone, tai yra dar vienas žingsnis visiško sporto sužlugdymo link.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis žingsnis sporto genocido link, anot A. Mazuronio, buvo padarytas visiškai nurėžiant finansavimą sporto sričiai. 2010 m. biudžete sporto reikmėms numatyta suma praktiškai tolygi nuliui.

"Kai sugriovėme sportą jo absoliučiai nefinansuodami, palikome jį sporto entuziastų rankose, dabar dar žengsime antrą žingsnį sporto galutinio sugriovimo link, į Kultūros ir sporto departamento vadovo kėdę pasodindami abejotinos kompetencijos ir patirties šioje srityje žmogų. Tad kodėl nepasvarsčius, ar nereikėtų iš visų šiandien Lietuvoje galiojančių teisės aktų ir įstatymų tokią sąvoką kaip sportas visiškai išbraukti ir oficialiai paskelbti, kad sporto Lietuvoje visiškai nėra, jis nebeegzistuoja", - piktinosi Seimo narys A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų