REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos lažybų kompanijos ir Europos atletų profesionalų asociacija suvienijo jėgas kovai su nesąžiningomis lažybomis dėl sporto varžybų baigties. Organizacijos parengė informacinę kampaniją, kuri skirta šviesti profesionalius sportininkus apie sąžiningą sportą ir lažybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši informacinė kampanija skirta tam, kad išvengtumėme atvejų, kuomet sportininkai atlieka statymus už save ar savo komandą, o vėliau tyčia nulemia varžybų baigtį. Sąžiningu sportu yra suinteresuotos ne tik lažybų bendrovės, dėl šios problemos patiriančios milijoninius nuostolius, bet ir sportininkai bei žiūrovai“, – sakė vienos didžiausių Europos interneto lažybų bendrovės „Unibet“ atstovas Arnas Janickas.

REKLAMA

Informacinės kampanijos pagrindu taps sportininkų elgesio kodeksas, kurį kartu parengė Europos atletų profesionalų asociacija, Europos azartinių lošimų ir lažybų asociacija ir Europos sporto apsaugos asociacija.

Šis kodeksas bus pristatinėjamas tiesioginiuose susitikimuose su profesionaliais sportininkais, jiems bus duodami patarimai, kaip elgtis ar išvengti rizikingų, įtartinų situacijų. Išsamią medžiagą taip pat ketinama pateikti įvairiuose interneto kanaluose.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pirmoji tokio pobūdžio informacinė kampanija Europoje, kurios kertinė sudedamoji – pačių sportininkų ugdymas, – sakė Europos atletų profesionalų asociacijos generalinis sekretorius Walteris Palmeris. – Džiugu, kad organizacijos ėmėsi bendradarbiauti su sportininkais, pradėjo kelti sporto ir lažybų verslų bendradarbiavimo problemas. Tai rodo kompanijų atsakingumą“.

„Licencijuotos lažybų bendrovės turi teisėtą interesą, kad sporto varžybos vyktų  sąžiningai. Siekiame išvengti situacijų, kurios meta įtarimų šešėlį sportui ar netgi kvepia korupcija. Manome, kad elgesio kodeksas ir suplanuota kampanija yra labai svarbūs pirmieji žingsniai mūsų tikslo link“, – komentavo EGBA generalinė sekretorė Sigrid Ligne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji susitikimai su sportininkais vyks Prancūzijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje su aukščiausio lygio dviratininkais, rankininkais ir krepšininkais.

Priminsime, kad Europos sportą nuolat sukrečia didesni ar mažesni lažybų skandalai. Neseniai dėmesio centre vėl atsidūrė Italijos „Serie A“ varžybos tarp „Chievo“ ir „Catania“ komandų, kurių rezultatas, kaip įtariama, buvo iš anksto numatytas. Į didžiulį skandalą prieš ketverius metus buvo pakliuvęs ir garsusis Turino „Juventus“ klubas.

Į UEFA tyrimų akiratį buvo patekęs ir buvęs FK „Ventspils“ žaidėjas Vitas Rimkus, kuris, kaip įtariama, atlikdavęs statymus dėl savo komandos pasirodymų baigties.

Pernai juodas šešėlis krito ir ant krepšininkų – įtarimai pareikšti dėl rungtynių Vokietijos krepšinio čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų