REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįvakar į Milano „San Siro“ stadioną grįžta didysis Senojo žemyno futbolas –  čia po ilgokos pertraukos žais UEFA Čempionų lygos pusfinalį pasiekęs Milano „Inter“ klubas ir aiškia turnyro favorite laikoma FC „Barcelona“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Analizuodamas intriguojančią dvikovą futbolo komentatorius Nerijus Kesminas sakė, jog kojos galingiesiems katalonams neturėtų pakišti tai, kad dėl sutrikusių skrydžių tūkstantį kilometrų teko keliauti ne lėktuvu, o dvi paras – dviem autobusais.

REKLAMA

„Futbolininkai galbūt ir nėra prie to pripratę, tačiau viskas tikrai buvo suorganizuota taip, kad komanda turėtų pakankamai poilsio, autobuse jiems taip pat neteko sėdėti trise dviejose vietose, Vakarų Europos keliai geri...“, – teigė N. Kesminas. – Šiek tiek, žinoma, tai gali atsiliepti, bet nemanau, jog „Inter“ galimybės dėl to padidėtų 20-30 procentų“.

Veiksminga J. Mourinho taktika

Nors J. Mourinho neretai susilaukia kandžių specialistų replikų dėl naudojamos taktikos, šiųmetis Italijos čempionų žygis Europoje yra grįstas puikiai atliktais namų darbais. Tą pažymėjo ir N. Kesminas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kur kas įdomiau už kelionės ypatumus yra tai, ką Milano komandos treneris Jose Mourinho sugebės pasiūlyti šioms rungtynėms.

Kol kas UEFA Čempionų lygoje jo pasirinktos strategijos veikia idealiai. Prisiminkime ketvirtfinalio mačą su „Chelsea“ – galima į viską žvelgti dvejopai ir sakyti, kad trenerių kovą pralaimėjo Carlo Ancelotti, tačiau J. Mourinho į kiekvieną „Chelsea“ vadovaujančio italo klaidą reagavo suduodamas dvigubą smūgį“, – kalbėjo N. Kesminas.

„Viskas priklausys nuo to, kaip „Inter“ seksis sulaikyti Lionelį Messį ir Xavį, nuo kurių labai smarkiai priklauso FC „Barcelona“ žaidimas. O įmušti Katalonijos ekipai galima ir tai yra įrodinėjama ne pirmus metus – ne gynyba yra šios komandos prioritetas“, – tikino geriausias Lietuvoje futbolo komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sulaikys L. Messį?

Žiniasklaidoje pastarosiomis savaitėmis netyla kalbos apie įspūdingą FC „Barcelona“ lyderio Lionelio Messi sportinę formą. Keturis įvarčius į „Arsenal“ vartus įmušęs nedidelio ūgio puolėjas jau yra lyginamas net su tokiomis legendomis kaip Diego Maradona.

Šią problemą teks spręsti ir „Inter“ klubui, bet priešnuodžių visada įmanoma rasti.

„Akcentuoti L. Messio stabdymą galima ne paskiriant jam tris gynėjus, o vieną atraminį saugą, pavyzdžiui, Estebaną Cambiasso, kuris gerai pažįsta savo tautietį ir reikalui esant gali smulkia pražanga sustabdyti Lionelio reidą.

REKLAMA

E. Cambiasso yra vienas iš tų žaidėjų, kurių nervai gana šalti, todėl jis šį darbą galėtų atlikti pakankamai sėkmingai, nes be pražangos bent šiuo metu sulaikyti L. Messį dabar yra beveik neįmanoma“, – galimos gynybos pavyzdį pateikė N. Kesminas.

Nors FC „Barcelona“ įvardijama favorite, Achilo kulną turi visi klubai.

„Visos komandos yra pažeidžiamos – nepažeidžiamų nėra, antraip viskas būtų aišku jau sezono pradžioje. Per sezoną sužaidžiama 60-70 rungtynių, atiduodamos visos jėgos, todėl pasitaikius nesėkmingai dienai ar patekus į fizinę duobę kiekvienas futbolininkas tampa pažeidžiamas.

REKLAMA

Tas pats L. Messi. Dvikovoje su „Arsenal“ jis realizavo, tarkime, iš septynių progų keturias. Kitose rungtynėse gali turėti tris ir neįmušti nė vieno įvarčio. Visada yra sėkmės faktorius, nes futbolas yra toks žaidimas“, – svarstė N. Kesminas.

FC „Barcelona“ žais pragmatiškai

Kalbėdamas apie keblią situaciją, kurioje praradęs lyderio poziciją Italijos čempionate atsidūrė „Inter“, ekspertas pareiškė, kad tai ne taip svarbu.

„Dviem frontais kovoti yra sunku, o prioritetas UEFA Čempionų lygai pačiam J. Mourinho yra todėl, kad užkulisiuose buvo tos pakankamai rimtos ir, mano manymu, teisingos kalbos apie galimas permainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt pačiam J. Mourinho tai nesakyta tiesiai į akis, bet buvo nuspręsta, jog, nesėkmės Europoje atveju, treneris yra atleidžiamas. Anoniminis klubo informatorius sakė, kad J. Mourinho yra per brangus treneris tik Italijos čempionatui laimėti. Tą galima padaryti už pusę milijono eurų, o ne penkiolika“, – sakė N. Kesminas.

Prognozės – slidus dalykas, tačiau FC „Barcelona“ šį sezoną UEFA Čempionų lygoje išvykose žaidė gana pragmatiškai. Na, galbūt rungtynės su „Arsenal“ buvo kitokios, tačiau tai, kad jiems lygiosios yra geras rezultatas, buvo jaučiama. Bent jau rezultatyvios lygiosios, po kurių galima grįžti namo ir laukti varžovų atsakymo.

Aš manau, kad „Barcelona“ laimės, bet ne tokiu skirtumu, kad nebeliktų intrigos antroms rungtynėms,“ – pridūrė jis.

Priminsime, kad mačo Milane pradžia – šiandien 21 val. 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų