REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos Pirmininkas Jose Manuel Barroso nusprendė sukurti darbo grupę, įvertinsiančią vulkaninių pelenų debesų nulemtą keleivinių skrydžių sektoriaus ir visos ekonomikos padėtį. Pirmininkas nori užsitikrinti kokybišką analizę, kad prireikus ES galėtų tinkamai sureaguoti ir kad visose ES valstybėse ekonominiams įvykio padariniams šalinti priimtos priemonės būtų tinkamai koordinuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Grupei vadovauti Komisijos Pirmininkas paprašė savo pavaduotoju Siimą Kallasą, atsakingą už transportą; grupės darbe taip pat dalyvaus pirmininko pavaduotojas Joaquínas Almunia, atsakingas už konkurenciją ir valstybės pagalbos klausimus, ir už ekonomiką ir pinigus atsakingas Komisijos narys Ollis Rehnas.

REKLAMA

J.-M. Barrosas taip pat paprašė S. Kallaso palaikyti glaudų ryšį su ES Transporto Tarybai pirmininkaujančia Ispanija, kad valstybės narės būtų pakankamai informuojamos rengiantis Transporto Tarybos neeiliniam posėdžiui ar vaizdo konferencijai.

Komisija ir toliau palaikys ryšį su Eurokontrole ir atsakingomis šalių institucijomis stebėdama valstybių narių kompetencijai tenkančius sprendimus dėl oro erdvių ir skrydžių draudimo.

Pirmininkas J.-M. Barrosas sakė: „Vulkaninių pelenų debesys sukėlę precedento neturinčią padėtį. Paprašiau pavaduotojo S. Kallaso koordinuoti Komisijos atsakomuosius veiksmus ir visapusiškai įvertinti vulkaninių pelenų debesų poveikį mūsų ekonomikai, ypač keleivinių skrydžių sektoriui. Visas planuojamas priemones nepaprastai svarbu koordinuoti europiniu lygmeniu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų