REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausią iš Lietuvos didmiesčių – daugiau nei 17 proc. – nedarbą turintis Panevėžys tiek bedarbių sako turėjęs tik po Rusijos krizės.

REKLAMA
REKLAMA

Maitinimo ir transporto įmonės sako iš karto tai pajutusios: žmonės mažiau valgo kavinėse, mažiau važiuoja mikroautobusais. Tačiau rankas pagaliau trina prekybininkai – taupydami pinigus, panevėžiečiai apsiperka vietos, o ne Vilniaus prekybos ir pramogų centruose.

REKLAMA

Prieš metus praeivius viliojusios įvairių košių degustacijomis, šiemet „Žaliojo žiogo“ kavinės darbuotojos leidžia ramiai jiems eiti pro šalį. Tačiau kainų viliotinis persikėlė į meniu – patiekalai pigesni ir paprastesni.

Privatūs vežėjai sako jau pamiršę tuos laikus, kai keleivių būdavo sausakimša. Esą užsipylę nebrangių dujų, žmonės sulipo į savo automobilius, o bedarbiai užsėdo dviračius.

Šiuo metu kas penktas panevėžietis bedarbis, tad yra priverstas dažnai varstyti darbo biržos duris.

REKLAMA
REKLAMA

Jos vadovai pripažįsta, kad darbdaviai kelia aukštesnius reikalavimus siūlydami darbą tik kvalifikuotiems specialistams, o dažniausiai pagal terminuotą darbo sutartį.

Darbo biržos vadovai stebisi, kodėl padaugėjo žmonių išeinančių iš darbo savo noru. Esą išeiti juos galėjo priversti darbdaviai.

Tačiau didžiulis nedarbas – laimė prekybininkams. Anot jų, pardavimai šiemet išaugo beveik 50 proc. Atsigavo avalynės, drabužių prekyba, o dabar pajudėjo ir čia įsikūrusių restoranų apyvarta. Dėl išaugusių degalų kainų ir sumažėjusių atlyginimų žmonės apsiperka vietoje, tad krizė esą meškos paslaugą padariusi ne mažesnių miestų, o Vilniaus ir Kauno prekybos centrams.

„Žmogus pasiskaičiuoja, ar jam verta dėl batų poros, striukės vykti į Vilnių“, – sako prekybos centro „Babilonas I“ vadovė Jūratė Nekrasovienė.

Anot Panevėžio darbo biržos vadovo, nedarbas mieste pasiekęs viršūnę ir jau turėtų stabilizuotis.

Zina Paškevičienė, LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų