REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Goldman Sachs“ skandalas, susijęs su klientų apgaudinėjimu, gali neigiamai atsiliepti visam bankų sektoriui. Mat laikas, kada iškilo šis skandalas, nėra labai palankus bankams ir jų užtarėjams valdžios sferose.

REKLAMA
REKLAMA

Investicinės bankininkystės simbolis „Goldman Sachs“ kaltinamas emitavęs ir savo klientams pardavinėjęs finansinius produktus bei tuo pačiu metu nesąžiningai spekuliavęs, kad šių finansinių produktų vertė kris. Bankas neigia savo kaltę ir teigia, kad tiesiog užsiėmė savo portfelio draudimu (hedging), kas yra įprasta emituojant finansinius produktus.

REKLAMA

Kad ir kaip šis ginčas besibaigtų, „Goldman Sachs“ susidūrė su didžiausia kiekvieno banko rizika – reputacija. Mat klientų santykiai su bankais bazuojasi ant pasitikėjimo. „Lehman“ žlugimas, Madofo afera ir dabar „Goldman“ skandalas ganėtinai sugadino šį pasitikėjimą tiek „Goldman Sachs“, tiek viso bankų sektoriaus atžvilgiu. Ilgoms diskusijoms apie bankų reguliavimą tai gali būti paskutinis benzino lašas į kylančią ugnį.

REKLAMA
REKLAMA

JAV vertybinių popierių biržų prižiūrėtojas SEC, apkaltinęs Goldman Sachs sukčiavimu, pasirinko bankų sektoriui nepalankų laiką. Mat ateinančiomis dienomis Vašingtone vyks lemiamos diskusijos, kurių išeitis spręs bankų reguliavimą. „Standard & Poor’s“ specialistai „Goldman Sachs“ akcijų pirkimo rekomendaciją spėjo pakeisti laikymo rekomendacija bei sumažino kurso prognozę, tai pagrįsdami ateityje mažesniu pelningumu dėl didesnio reguliavimo.

„Goldman Sachs“ akcijos penktadienį nusmuko 12,79 proc. „Deutsche Bank“ akcijos atpigo 7,27 proc., „Morgan Stanley“ - 5,57  proc., „Bank of America“ -  5,49 proc., „Citigroup“ - 5,20 proc., „JP Morgan“  -  4,73  proc., „BNP Paribas“ - 3,79 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų