REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui pritarus opozicijos siūlymui kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl prievolės visiems mokėti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokestį, biudžete atsivertų kelių šimtų milijonų litų skylė, teigė Premjeras Andrius Kubilius po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš siūlyčiau Vyteniui Andriukaičiui pailsėti, tiek daug kreipimųsi į KT nerašyti ir nevarginti Seimo svarstymais dėl kreipimosi į KT. Nes V. Andriukaitis labai gerai žino, kad jeigu Seimas priima sprendimą kreiptis į KT, tai būtų sustabdomas įstatymo galiojimas. (...) tai reikštų kelių šimtų milijonų litų spragos atsiradimą biudžete. Tegul apsisprendžia", - sakė A. Kubilius.

Kaip ELTA jau skelbė, praėjusią savaitę opozicija pranešė ketinanti kreiptis į KT išaiškinimo, ar reikalavimas visiems gyventojams mokėti sveikatos draudimo mokestį nepažeidžia Pagrindinio šalies įstatymo. Kreipimąsi parengė socialdemokratas V. P. Andriukaitis, partijos Tvarka ir teisingumas narys Petras Gražulis ir Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų