REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kirgiziją penktadienį atvežtas nuverstojo šalies vadovo Kurmanbeko Bakijevo pareiškimas dėl prezidento įgaliojimų atsisakymo.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai praneša naujienų portalas "AKIpress". Teigiama, kad atsistatydinimo pareiškimą laikinajai Kirgizijos Vyriausybei perdavė Kazachstano konsulas.

REKLAMA

Naujienų agentūra RIA Novosti ketvirtadienį pranešė, kad K.Bakijevas išvyko į Kazachstaną, kur ketina susitikti su šios šalies vadovu Nursultanu Nazarbajevu.

Po valstybinio perversmo K.Bakijevas išvyko į šalies pietuose esantį Džalal-Abado miestą. Jame nuverstasis prezidentas buvo iki ketvirtadienio. Šiame mieste K.Bakijevas dalyvavo keliuose jo palaikymui surengtuose mitinguose. Per vieną tokį K.Bakijevo šalininkų mitingą netgi įvyko susišaudymas su opozicijos atstovais. Per incidentą sužalojimų buvo išvengta.

REKLAMA
REKLAMA

Kirgizijos prezidentas opozicijos buvo aršiai kritikuojamas už klanų įsigalėjimą ir jo šeimos narių bei giminaičių protegavimą į aukštus postus. Valstybinis perversmas Kirgizijoje įvykdytas praeitą trečiadienį. Per milicijos ir opozicijos šalininkų susirėmimus žuvo 79 žmonės, virš tūkstančio sužeista.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų