REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkti penktokai iš Vilniaus Simono Stanevičiaus vidurinės mokyklos, dalyvaujantys visos Lietuvos sulčių gėrimo eksperimente, egzaminavo žymias merginas ir moteris – Ingridą Kazlauskaitę, Skaistę Steikūnaitę, Yalin Mey Polujanskas apie sultis. O Skaistė, rodosi, norėjo savo naujus „burbulus“ pademonstruoti net penktokams.

REKLAMA
REKLAMA

Pakvietę kiekvieną prie lentos, moksleiviai gražuolių klausė, kodėl sultis patartina gerti būtent ryte, kokių medžiagų galima rasti šiame gėrime, ar reikia laikytis saiko geriant sultis, kodėl sakoma, kad sultys gerina gebėjimą susikaupti.

REKLAMA

Žvaigždėms bandė patarinėti renginio dalyviai, Sulčių tarybos ekspertai Žydrūnas Savickas bei Biochemijos, molekulinės biologijos ir biofizikos mokslų daktaras Daumantas Matulis.

Bet kas Balsas.lt nustebino labiausiai, "Olialia pupytė" S. Steikūnaitė penktokams nesidrovėjo rodyti savo krūtinės, kur veržte veržėsi iš jos prasegtos palaidinės.



Apie projektą

Planuojama, kad bendras eksperimento dalyvių skaičius gali siekti daugiau nei 5500 žmonių, pirmosios  500 mokyklų ir 500 biurų užsiregistravusių komandų gavo sultis eksperimentui nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklose reikėjo suburti komandą iš 5 moksleivių ir 1 mokytojo, o organizacijoje – komandą iš 5 kolegų. Kiekviena komanda 5 dienas turi gerti sultis,  specialių lipdukų pagalba lentelėje žymėti savijautą išgėrus sulčių, o eksperimentui baigiantis būtina patalpinti rezultatus bei bendrą komandos nuotrauką kampanijos tinklapyje www.grynossultys.lt.

Eksperimentą rengia Sulčių ekspertų taryba, kuri vykdo edukacinę kampaniją „Grynos sultys kiekvieną rytą“ (www.grynossultys.lt). Šia kampanija jau antrus metus organizacija šviečia visuomenę apie vertingas sulčių savybes, jų natūralumą ir naudą. Šiais metais ekspertai aiškina, kodėl būtina gerti sultis būtent pusryčių metu.

Organizatorių nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų