REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sako, kad pavasarinio potvynio nuostoliai bus įvertinti iki gegužės vidurio. Tuomet bus surengtas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis, aptarta potvynio metu buvusi  situacija, jo padariniai ir ieškoma sprendimų, kaip atstatyti tai, kas sugriauta.

REKLAMA
REKLAMA

„Šilutės rajono vadovai prašo, kad vėl būtų grįžtama prie minties dėl estakados statybos, tačiau vargu ar šis projektas įmanomas, - abejoja ministras. - Jei jo nebuvo ryžtasi realizuoti ekonomikos pakilimo laikotarpiu, tai dar tik pradedant kilti iš sunkmečio imtis įgyvendinti tokį projektą būtų labai sudėtinga“.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis penktadienį lankosi Šilutės rajone.

Rajono savivaldybėje ministras susitiko su jos vadovais, ekstremalių situacijų centro atstovais, apžiūrėjo potvynio vis dar užlietas vietoves bei apgriautus pylimus.

„Dar ir šiandien kelyje Šilutė – Rusnė 35 centimetrai vandens. Šilutės savivaldybėje užlieta 23 tūkst. ha, Pagėgių savivaldybėje – 9,7  tūkst. ha teritorijos. Kadangi potvynis dar neatslūgęs, šiandien kalbėti apie patirtus nuostolius dar anksti“, – sakė ministras R. Palaitis.

Žmonės į Rusnę ir iš jos vis dar keliami specialiu transportu, eilėje tenka palaukti iki pusvalandžio.

Šilutės rajono vadovai informavo ministrą, kad, nors šiemet situacija potvyniui prasidedant ir jam pasiekus piką buvo itin sudėtinga, gelbėjimo tarnybos buvo pasiruošusios ypač gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų