REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) informavo ištyrusi trečiadienį, balandžio 14 d., Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Taurės pusfinalio rungtynių tarp „Sūduvos“ ir „Vėtros“ metu įvykusį nesusipratimą dėl LFF varžybų nuostatų taikymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Marijampolėje vykusių LFF taurės rungtynių tarp „Sūduvos“ ir „Vėtros“ komandų metu, siekiant išaiškinti nugalėtoją rungtynes pratęsus ir pratęsimui pasibaigus, dėl informacijos stokos apie taurės rungtynių reglamentą komandos paliko aikštę, o dalis žiūrovų – ir stadioną.

REKLAMA

Įvyko neleistinas nesusipratimas, – sakė LFTA prezidentas Jonas Braga. – Išklausėme žaidusių komandų bei LFF atstovų, rungtynių teisėjo, inspektoriaus paaiškinimus ir remiantis LFTA drausmės kodeksu priėmėme atitinkamą sprendimą“.

LFTA sprendimu, rungtynių inspektorius Justinas Miliauskas ir teisėjas Audrius Kancleris baudžiami piniginėmis baudomis, jie taip pat nušalinami nuo LFF Taurės bei kitų Baltijos futbolo lygos rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip padaryta remiantis 2010 metų Lietuvos futbolo federacijos varžybų nuostatų, kurie reglamentuoja ir 2009/2010 LFF Taurės varžybų vykdymą, 68 punktu „po dvejų rungtynių bendram rezultatui esant lygiam, į sekantį etapą pereina komanda, pasiekusi daugiau įvarčių išvykoje (tačiau ši taisyklė taikoma tik rungtynių pagrindinio laiko metu).

Abejų rungtynių rodikliams esant lygiems, varžybos pratęsiamos (2 kėliniai po 15 minučių). Esant lygiam rezultatui, mušami 11 metrų baudiniai“

LFF Taurės pusfinalio rungtynėse tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Vėtros“ pasibaigus pagrindiniam laikui rezultatas buvo lygus 1:1.  Pirmosios LFF Taurės pusfinalio rungtynės tarp „Sūduvos“ ir „Vėtros“ taip pat baigėsi rezultatu 1:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į galiojančius LFF varžybų nuostatus, rungtynėse tarp „Sūduvos“ ir „Vėtros“, buvo skirtas papildomas laikas. Po pratęsimo rezultatas buvo lygus 2:2 ir ekipoms teko mušti 11 m baudinius.

Po baudinių serijos rezultatas buvo 4:6 – varžybų nugalėtoja tapo  „Vėtros“ komanda, kuri pateko į 2009/2010 m. LFF taurės finalą kur susitiks su Panevėžio „Ekranu“. Pastarasis įveikė FBK „Kaunas“ komandą bendru rezultatu 4:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų