REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Integruotus mokslo, studijų ir verslo centrus, vadinamuosius slėnius, ir Jungtinių tyrimų programas prižiūrės tarptautinė slėnių stebėsenos grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės pagrindą sudarys įvairių sričių (mokslo, vadybos ir kt.) tarptautiniai ekspertai. Joje taip pat dirbs Lietuvos mokslo ir studijų įstaigų, kitų įmonių, organizacijų specialistai. Vienas iš stebėsenos grupės sudarymo tikslų – vykstant slėnių steigimo procesams įvesti lėšų naudojimo priežiūrą, susieti slėnių ir programų finansavimą su veiklos vertinimo rodikliais.

REKLAMA

Tarptautinį konkursą šiai grupei sudaryti skelbia Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA).

Konkurse galės dalyvauti fiziniai asmenys, privatūs ir viešieji juridiniai asmenys ar tokių asmenų grupės. Slėnių stebėsenos grupės nariai bus atrinkti 42 mėnesiams (3 metams ir 5 mėn.). Konkurso būdu atrinktą slėnių stebėsenos grupę tvirtins Švietimo ir mokslo ministerija, suderinusi su Ūkio ministerija.

Slėnių stebėsenos grupė stebės ir vertins slėnių bei Jungtinių tyrimų programų įgyvendinimą. Bus analizuojama, kaip siekiama užsibrėžtų tikslų, kaip vykdomi projektai, kokių rezultatų pasiekta. Valstybinei slėnių priežiūros tarybai, ES programų valdymo komitetui ekspertai teiks informaciją, konsultacijas, siūlymus, kokiomis kryptimis galima slėnių plėtra, taip pat siūlymus, padėsiančius priimti sprendimus dėl slėnių projektų tolesnio finansavimo. Slėnių stebėsenos grupė taip pat konsultuos bei teiks siūlymus Švietimo ir mokslo ministerijai, kuri koordinuoja Vyriausybės patvirtintų slėnių plėtros programų kūrimą ir įgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Slėnių stebėsenos grupė sukurs „Slėnių projektų ir Jungtinių tyrimų programų įgyvendinimo stebėsenos vadovą“, kuris užtikrins efektyvią slėnių stebėsenos grupės veiklą. Ekspertams bus pavesta sukurti slėnių ir Jungtinių tyrimų programų valdymo bei koordinavimo modelį, kuriame bus išdėstyta organizacinė struktūra, nustatyta atsakomybė bei funkcijos, veiklos procedūrų aprašas. Slėnių stebėsenos grupės nariai parengs mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) infrastruktūros (pastatų, laboratorinių kompleksų, įrangos ir t.t.) valdymo modelį, kuris užtikrins viešą prieigą, efektyvų įrangos ir lėšų panaudojimą, prižiūrės naujų laboratorijų ir kitų objektų projektavimo, planavimo, statybos, įrangos įsigijimo procesus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus parengtas MTEP infrastruktūros plėtros projektų veiklos bei finansavimo pritraukimo modelis, sukurta tokia MTEP infrastruktūra, kuri galės toliau plėstis į stiprius tarptautinius centrus, pritraukdama finansavimą iš kitų šaltinių, taip pat ir privačių. Tarptautiniai ekspertai, perteikdami savo „know-how“, išmokys Lietuvos ekspertus, kurie ilgainiui perims slėnių bei Jungtinių tyrimo programų priežiūrą.

Siekdama pritraukti aukštos kvalifikacijos tyrėjus, potencialius MTEP tyrėjus, investuotojus, slėnių stebėsenos grupė sukurs MTEP infrastruktūros bei MTEP paslaugų rinkodaros strategijas. Be to, bus parengta tarptautinio prekės ženklo vertės kūrimo strategija – Lietuvos MTEP kompetencijos ir infrastruktūros sistema sieks Lietuvą pristatyti kaip patrauklų ir dinamišką regioną pasaulio mokslo, technologijų ir inovacijų rinkoje.

Konkursas skelbiamas adresu

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:109006-2010:TEXT:LT:HTML

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų