REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau žinoma didžioji dalis lietuvių  aktorių, vaidinsiančių pirmąjame po ilgo laiko lietuviškame istoriniame nuotykių filme „Tadas Blinda. Pradžia“.

REKLAMA
REKLAMA

Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgiami šalies aktoriai vasarą filmuojamoje juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnys pagrindinius filmo personažus. Filmo kūrėjai dar neatskleidžia kas vaidins pagrindinį filmo herojų – Tadą Blindą.

REKLAMA

Kelis metus visuomenės laukiama kino juosta pradedama filmuoti birželio 7-ąją. Sudėtingi „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo darbai ir grafikas jau suplanuoti dienų ar net valandų tikslumu – filme vaidina daug aktorių, jame bus gausu sudėtingų scenų, kaskadinių triukų.

Jau dabar filmavimo darbams intensyviai rengiasi keliasdešimt kūrybinės grupės narių, filmavimo metu už kadro dirbs virš šimto žmonių. Dauguma jų - geriausi šalies kino kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl ekonominio sunkmečio ir  pasikeitusios mokesčių politikos iš Lietuvos pasitraukė beveik visi užsienio kino kūrėjai. Tai leido mums suburti geriausius savo sričių profesionalus Lietuvoje“,-  pasakojo filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Kino juostą vasaros pradžioje planuojama filmuoti Mažeikių, Telšių, Vilniaus, bei Kauno rajonuose. Filmavimo darbai turėtų būti baigti liepos viduryje. Žiemą jau nufilmuotos scenos iš Tado Blindos vaikystės.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad aktoriai nekantrauja dirbti. Matosi, kad žmonės tiki scenarijumi. Tiki, kad filmas bus įdomus visos šalies gyventojams. Ir tai sako ne tik aktoriai – filmo scenarijų puikiai įvertino kino bei kultūros ekspertai Lietuvoje ir užsienyje. Gerų atsiliepimų sulaukėme ir iš įvairių valdžios institucijų. Neslėpsiu, toks visuotinis nusiteikimas įpareigoja ir įkvepia“, - džiaugėsi filmo režisierius Donatas Ulvydas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis šio laikmečio istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, pasakos apie legendinio svieto lygintojo Blindos jaunystę ir didžiojo sukilimo užuomazgas Lietuvos miškuose. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas. Scenarijų filmui, remdamasis R. Šavelio romanu, parašė scenaristas Jonas Banys.

Kino filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ projektas Kultūros ministerijos buvo pripažintas geriausiu 2009-aisiais. Dėl lėšų stygiaus ministerija šio modernaus nuotykių filmo kūrimui skyrė dalį valstybinės paramos, o  pagrindiniai filmavimo darbai buvo nukelti i 2010 metų vasarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų