REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Geriau numirsiu nei maldausiu, kad gydytų", - nusistatė pacientas, kuris, užuot sulaukęs gydymo, buvo priverstas vaikščioti iš vienos medicinos įstaigos į kitą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip savo šeimos nariams pareiškė klaipėdietis Jonas T., supykęs, kad gydytojo išrašytų vaistų niekas nesiima suleisti.

REKLAMA

Redakcijai paskambinusi jo žmona Vida T. susijaudinusi papasakojo, kad vyrui prieš dvi savaites Klaipėdos ligoninėje diagnozuota blauzdos venos trombozė ir išrašyti vaistai, leidžiami į pilvo poodį. Gydytojas angiochirurgas paskyręs vaistus susileisti ambulatoriškai.

Nusipirkęs brangius vaistus ir sugrįžęs su jais pas savo gydytoją terapeutę, dirbančią Jūrininkų sveikatos priežiūros centre (SPC), žmogus išgirdo, kad vaistai turi būti leidžiami su gydytojo priežiūra. Todėl pacientas turįs grįžti į ligoninę, nes poliklinikos gydytojai atsakomybės neprisiims.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Vidos T., jie grįžę su vaistais į Klaipėdos ligoninę, tačiau Priėmimo skyriaus darbuotojos buvę išsiųsti atgal į polikliniką.

"Grįžom atgal, o poliklinikoje vėl atsisakė leisti vaistus. Jau dvi savaitės praėjo, vyras niekur nebeina, nes bijo vėl būti išvarytas. Dabar koja vyrui ištinusi baisiausiai, pradėjo mėlynuoti, o niekas negydo, vaistų neleidžia", - klausdama, ką daryti, skundėsi moteris.

Jūrininkų SPC vyriausiasis gydytojas Viktoras Grigalauskas nustebo išgirdęs apie nesusipratimą ir apgailestavo, kad pacientas iš karto nesikreipė į jį arba skyriaus vedėją - problemos būtų buvusios kaipmat išspręstos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsiaiškinęs situaciją jis pripažino terapeutės klaidą - ši perskaitė vaisto instrukciją ir išsigando, nes instrukcijoje nurodyta, jog medikamentas turi būti suleidžiamas prižiūrint gydytojui.

"Jei pacientas būtų pasibeldęs į mano duris - kaipmat būtume nusiuntę į procedūrinį", - sakė V. Grigalauskas.

Įstaigos vadovo žodžiais, toks nesusipratimas dėl vaistų leidimo jo ilgametėje darbo praktikoje - pirmasis.

versija spausdinimui rekomenduoti draugui Komentarai (5)Komentarai (5)

Genovaitė PRIVEDIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų