REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Europos žemės ūkio garantijų fondo nuo krizės nukentėjusiems Lietuvos pieno gamintojams yra skirta 10,7 mln. litų parama, kuri ūkininkus turi pasiekti ne vėliau kaip iki birželio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius jau patvirtino tokių išmokų pieno gamintojams mokėjimo taisykles. Ministerija tikisi, kad didžioji šios paramos dalis pasiektų gamintojus kuo anksčiau.

REKLAMA

Po diskusijų su pieno gamintojų atstovais, nutarta išmokas mokėti tiems pieno gamintojams, kurie 2008–2009 kvotos metais tiekė pieną į rinką (pardavė pieną supirkėjams arba tiesiogiai vartoti) ir šiuo metu yra įsiregistravę Žemės ūkio ir kaimo verslo registre valdos valdytojais arba partneriais.

Šias išmokas gaus apie 54 tūkst. pieno gamintojų (arba 92,3 proc. visų tiekusiųjų pieną 2008-2009 kvotos metais) už 1 442 tūkst. tonų pieno (arba 99,8 proc. viso supirkto pieno kiekio). Išmokos dydis – 7,42 Lt už parduoto pieno toną.

Gamintojai, atitinkantys šiuos reikalavimus, jokių prašymų teikti neprivalo, nes išmokas apskaičiuos Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras. Išmokos bus apskaičiuotos pagal duomenis, esančius duomenų bazėse, ir iki gegužės 7 d. informacija bus perduota Nacionalinei mokėjimo agentūrai, atliksiančiai mokėjimus. Daugiau informacijos apie išmokų mokėjimą galima rasti ministerijos tinklalapyje www.zum.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų