REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išankstiniais skaičiavimais, Klaipėdai 2011 metų Europos krepšinio čempionato pasiruošimui teks pakloti nuo 750 tūkstančių iki maždaug milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ve.lt sakė ketvirtadienį Vilniuje, Vyriausybėje, vykusiame pasitarime dėl krepšinio čempionato dalyvavęs uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

REKLAMA

"Tai tik preliminarūs skaičiai. Suma tiek į didžiąją, tiek į mažąją pusę dar gali kisti. Tiksliai žinau tik tiek, kad čempionato viešinimo kampanijai ir miesto reklamai teks pakloti 300 tūkst. Lt", - sakė miesto vadovas.

Anot, jo šie pinigai jokiu būdu neiškeliaus "vėjais", o turėtų atsipirkti su kaupu. "Mes į miesto biudžetą gausime pajamų kitu pavidalu: čempionato metu turėtų pagyvėti aptarnavimo sfera, verslas ir kiti sektoriai, kurie atneš papildomų lėšų, - mąstė meras. - Norime kuo greičiau pasirašyti Lietuvos krepšinio federacijos pateiktus įsipareigojimus-sutartis, tuo dar kartą įrodydami, kad Klaipėdoje čempionatas įvyks."

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 22-rugpjūčio 1 dienomis Vilniuje vyksiančių Europos vaikinų iki 18 metų pirmenybių metu į Lietuvą planuoja atvykti "FIBA Europe" atstovai, kurie įvertins, kaip Lietuva pasirengusi Europos čempionatui.

"Maždaug kas mėnesį Vilniuje rinksis miestų, kuriuose ketinama surengti 2011 metų Europos krepšinio čempionato grupes rungtynes, vadovai. Nenorime, kad iškiltų kokių nenumatytų aplinkybių. Norime, kad šis itin svarbus šaliai renginys būtų suorganizuotas pačiu aukščiausiu lygiu", - sakė Europos krepšinio čempionato Lietuvoje darbo grupės vykdomasis direktorius Mindaugas Špokas.

Siekiant Lietuvoje surengti aukščiausios kokybės ir Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio "FIBA Europe" reikalavimus atitinkantį Europos vyrų krepšinio čempionatą iš viso Lietuvai reikia suformuoti beveik 30,5 mln. litų biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų