REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija ketvirtadienį pristabdė įvaikinimo procedūras JAV piliečiams, taip reaguodama į neseną atvejį, kai neįtikusį septynmetį įsūnį įmotė įsodino į lėktuvą atgal į gimtinę.

REKLAMA
REKLAMA

Apie įvaikinimo procedūrų sustabdymą ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Andrejus Nesterenko. Šių procedūrų atnaujinimas, anot ministerijos atstovo, galimas tik po to, kai bus pasirašytas abiejų šalių susitarimas, praneša naujienų agentūra ITAR-TASS.

REKLAMA

Dar balandžio pradžioje Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pagrasino, jog gali "įšaldyti" visus amerikiečių pradėtus rusų vaikų įsivaikinimo procesus. Ministras pareikalavo, kad su įtėviais būtų pasirašomi susitarimai dėl asmeninės atsakomybės už įsivaikintus vaikus iš Rusijos. "Mes jau seniai siūlome taip padaryti, bet jie (atitinkamos JAV tarnybos - Valstietis.lt) nuo to išsisuka. Bet, aš manau, paskutinis įvykis su Artiomu Saveljevu perpildė mūsų kantrybės taurę", - pabrėžė S.Lavrovas.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pradžioje į Rusiją lėktuvu iš JAV grįžo įsivaikintas septynmetis A.Saveljevas. Vienas skridęs berniukas teturėjo raštelį, kuriame rašoma, kad įmotė jo atsisako. Raštelyje taip pat teigiama, kad įmotė berniuko atsisako dėl jo esą nestabilios psichinės būklės, apie kurią ji galimai nebuvo informuota Rusijos vaikų globos namuose. Pernai rugsėjį šį berniuką įsivaikino amerikietė medicinos sesuo Tori Hansen.

Pranešta, kad po šio incidento Rusijoje laikinai sustabdyta A.Saveljevo įvaikinimo procesą tvarkiusi agentūra "World Association for Children and Parents". Prokurorai teigia, jog nėra jokių įsivaikinimo pažeidimų. Šiuo metu tyrimo dėl šio berniuko įsivaikinimo ėmėsi Rusijos Generalinės prokuratūros Tyrimų komitetas.

Indrė Sesartė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų