REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspremjeras socialdemokratas Gediminas Kirkilas atmeta Vyriausybės ataskaitoje išsakytą kritiką buvusiai Vyriausybei. Jo vertinimu, tai yra ne ataskaita, o propagandinis dokumentas.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai nėra ataskaita, nes tai yra propagandinis dokumentas. Vyriausybės ataskaitos reikalavimai yra visiškai kiti. Vyriausybė turi kalbėti apie savo darbus, o ne apie priežastis. Jeigu taip būtų visose šalyse, tai Vyriausybės nieko neveiktų ir aiškintųsi, kaip dėl ko kas atsitiko", - ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Kirkilas.

REKLAMA

Jo nuomone, Andriaus Kubiliaus Vyriausybei nėra ką pasakyti ataskaitoje, tik kaltinti prieš tai buvusią Vyriausybę.

Politiko vertinimu, esminė klaida šitos Vyriausybės yra tai, kad buvo pasiduota bankininkų spaudimui. G. Kirkilas taip pat apgailestavo, kad A. Kubiliaus Vyriausybė pradėjo ne nuo nedarbo mažinimo, ne nuo darbų vietų steigimo, ką darė praktiškai visos ES Vyriausybės. "Darbo vietų išsaugojimas buvo esminė prieškrizinė kryptis visose šalyse - Vokietijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje", - pažymėjo socialdemokratas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė savo ataskaitoje, kuri ketvirtadienį bus pristatyta Seime, pažėrė kritikos buvusiam Ministrų kabinetui.

"Ankstesnė Vyriausybė 2009 metų biudžeto išlaidas populistiškai siūlė ne mažinti, bet net gerokai padidinti. Jeigu nebūtume ėmęsi esminių priemonių finansinei padėčiai stabilizuoti, didėjančios biudžeto pajamų ir išlaidų žirklės galėjo sukelti rimtą grėsmę lito stabilumui ir nuvesti šalį graikiškos saviapgaulės keliu ar sugrąžinti į išorinės Tarptautinio valiutos fondo priežiūros laikus", - skelbiama Vyriausybės ataskaitoje.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų