REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos TEO LT, AB darbuotojai kasmet vieną darbo dieną skirs savanoriškai veiklai. Tokią galimybę suteikia šiais metais bendrovėje paskelbta nauja socialinė iniciatyva – korporatyvinė savanorystės diena, už kurią bus mokama darbdavio lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

Korporatyvinė savanorystės diena – viena pirmųjų tokių iniciatyvų Lietuvoje. Skaičiuojama, kad įgyvendinti ją TEO kainuos iki 280 tūkstančių litų – tiek sudaro visų bendrovės darbuotojų vienos dienos darbo užmokestis.

REKLAMA

TEO generalinio direktoriaus Arūno Šikštos teigimu, TEO yra viena socialiai aktyviausių bendrovių Lietuvoje, nuolat dalyvaujanti visuomeniniuose projektuose bei gaunanti prašymų paremti įvairias iniciatyvas.

„Daugeliui svarbių projektų reikalinga ne tik finansinė parama, bet ir pagalba idėjomis, patirtimi ar tiesiog rankų darbu. Todėl tikimės, kad mūsų indėlis į visuomeninę veiklą savanorišku darbu bus reikalingas ir svarus. Juo labiau kad savanorystės skatinimas yra viena iš strateginių TEO socialinės atsakomybės veiklos krypčių“, – teigė A. Šikšta.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 2 tūkst. TEO darbuotojų galės savanoriškai prisidėti prie įvairių visuomeninių organizacijų bei pačios TEO paskelbtų iniciatyvų. Viena jų – balandžio 17 dieną vyksianti visuomeninė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“.

Nemažai darbuotojų savanoriaus balandžio 30 dieną. Bendradarbiaudami su organizacija „Gelbėkit vaikus“, jie skirtinguose miestuose lankysis vaikų globos namuose, skaitys paskaitas organizacijoje „Kitas variantas“, įgyvendins kitas iniciatyvas su vietos bendruomenėmis.

Dalis TEO darbuotojų jau yra įsitraukę į savanoriškas veiklas tokiose organizacijose, kaip „Gelbėkim vaikus“, „Big Brothers Big Sisters“, „Kitas variantas“, „Pokyčių kelias“, aktyviai dalyvauja visuomeninėse aplinkos tvarkymo akcijose. Tikimasi, kad bendrovės paskelbta korporatyvinė savanorystės diena taps impulsu ir ilgalaikei žmonių savanorystei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TEO yra viena aktyviausiai savanorišką veiklą Lietuvoje skatinančių verslo bendrovių. 2008 metais bendrovė kartu su VšĮ „Savanorių centras“, Lietuvos laisvosios rinkos institutu ir „TNS Gallup“ organizavo pirmąją savanorystės temai skirtą konferenciją. Praėjusių metų pabaigoje TEO, Savanoriškų organizacijų aljansas ir portalas CV.lt savanorių bei savanoriško darbo ieškantiesiems sukūrė pirmąją šalyje nepriklausomą savanoriško darbo paieškos erdvę – portalą www.cv.lt/savanoryste.

Tyrimai rodo, kad Lietuva yra viena mažiausiai į savanorišką veiklą įsitraukusių Europos Sąjungos šalių – „Eurobarometro“ duomenimis, nuolat tai daro tik 11 proc. lietuvių. Vakarų Europos šalyse savanoriai daug labiau prisideda prie ekonomikos bei bendrojo vidaus produkto (BVP) kūrimo. Pavyzdžiui, D. Britanijoje kasmet savanoriais dirba 23 mln. žmonių, o jų sukuriama ekonominė vertė vertinama daugiau nei 65 milijardais eurų per metus, arba beveik 8 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų