REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį valstybės kontrolierės kadenciją baigianti Rasa Budbergytė dirbdama Europos audito rūmuose žada palaikyti glaudžius ryšius su Lietuvos institucijomis ir informuoti jas apie pažangias audito naujoves ir gerąją praktiką. Naująsias pareigas R. Budbergytė pradės eiti nuo gegužės 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisveikindama su Valstybės kontrolės darbuotojais R. Budbergytė žadėjo siekti didinti audito poveikį, stiprinti ryšius su nacionalinėmis audito institucijomis. "Pradedu naują profesinės karjeros etapą. Priimu jį kaip iššūkį, kaip naują galimybę prisidėti ne tik prie mūsų šalies, bet ir prie visos Europos Sąjungos mokesčių mokėtojų interesų gynimo", - sakė R. Budbergytė.

REKLAMA

Pasak jos, tai, kad Valstybės kontrolės siūlymai vis labiau veikia kaip pokyčių katalizatorius, yra svarbus pasiekimas šiai institucijai. Valstybiniai veiklos auditai atkreipė valdžios institucijų ir visuomenės dėmesį į problemas energetikos, socialinės ir sveikatos apsaugos, kultūros, švietimo, teisėsaugos, transporto ir kitose srityse. Finansinio ir teisėtumo audito ataskaitose pateiktos išvados padėjo gerinti viešojo sektoriaus finansų apskaitą, paspartino šios apskaitos reformą, užkirto kelią teisės aktų pažeidimams. Be to, Valstybės kontrolė sėkmingai atlieka Europos Sąjungos paramos naudojimo auditą, stiprina informacinių technologijų audito sritį, kasmet Seimui pateikia kompetentingas išvadas, nurodydama valstybės finansų ir turto valdymo bei valstybės biudžeto vykdymo problemas ir siūlydama jų sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Naująja valstybės kontroliere ketvirtadienį Seimas paskyrė Giedrę Švedienę. Diskusijoje dalyvavę tiek pozicijai, tiek opozicijai atstovaujantys Seimo nariai dosniai dalijo komplimentus pretendentei.

G. Švedienė iš Seimo tribūnos yra žadėjusi didžiausią dėmesį skirti ES finansinės paramos skaidriam ir efektyviam naudojimui, sėkmingam apskričių reformos įgyvendinimui, sklandžiam perėjimui prie naujos viešojo sektoriaus apskaitos, naujos valstybinio audito strategijos rengimui.

Pagrindinės vertybės, kuriomis G. Švedienė ketina vadovautis savo darbe, yra nešališkumas, atsakomybė, profesionalumas ir sąžiningumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Švedienė yra įgijusi ekonominės kibernetikos specialybę Vilniaus universitete, vėliau ekonomikos mokslų magistro laipsnį Vidurio Europos universitete Prahoje bei bankininkystės ir finansų magistro laipsnį Milane.

G. Švedienė didžiąją savo profesinės karjeros dalį skyrė viešajam sektoriui: dirbo Lietuvos Respublikos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje Briuselyje, Finansų ir Vidaus reikalų ministerijose. Kandidatė į valstybės kontrolieres šiuo metu dirba Valstybės kontrolės 3-iojo audito departamento direktore.

Valstybės kontrolierių penkeriems metams Respublikos Prezidento teikimu skiria Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų