REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmetinės aplinkos tvarkymo akcijos „Darom‘10” organizatoriai primena, kad jau šį šeštadienį, balandžio 17 d. 10 val. ryto visoje Lietuvoje startuoja projektas „Darom“. Akcijos šalininkai šiemet kviečiami rinktis rekordiniame taškų tvarkymo skaičiuje- 1 800 registruotų tvarkymo taškų. Organizatoriai prognozuoja rekordinį dalyvių skaičių, viršysiantį 100 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šeštadieno ryte startuosianti akcija „Darom“, iš ankstesniųjų dviejų, išskirtinė savo mąstu. Dar niekada neteko organizuoti akcijos visose 553 Lietuvos seniūnijose. Mums, kaip organizatoriams, tai yra labai didelis iššūkis. Prognozuojame, kad prie akcijos asmeniškai turėtų prisidėti daugiau negu 100 tūkstančių dalyvių, vadinasi, maždaug kas trisdešimtas Lietuvos gyventojas. Prie akcijos labai aktyviai prisideda įvairios laisvalaikio, jaunimo, politinės organizacijos, verslininkai. Tikimės, kad akcijos sėkmei nesutrukdys Lietuvoje neprognozuojamos oro sąlygos ir labai norisi tikėti, kad geriems darbams– blogo oro nėra“- sakė Lina Bliudžiūtė, akcijos „Darom‘10” atstovė ryšiams su žiniasklaida.

REKLAMA

Akcijos „Darom“ dalyviai šeštadienio talką raginami pradėti tylos minute, išreiškiant užuojautą kaimyninei lenkų tautai bei Lietuvoje gyvenantiems tautinės mažumos atstovams dėl aviakatastrofoje praėjusį šeštadienį žuvusio Prezidento Lecho Kačynskio, pirmosios ponios Marijos, Lenkijos Seimo ir Senato narių bei kitų iškilių kaimyninės valstybės piliečių žuties.

„Darom“ akcijos kulminacija- nemokamas baigiamasis koncertas prie prekybos ir pramogų centro „Ozas“ visiems Lietuvos gyventojams, kurį tiesiogiai transliuos akcijos partneris TV3 televizija- „Baigiamasis akcijos koncertas- yra Lietuvos šou verslo atstovų padėka ir dovana visiems žmonėms, prisidėjusiems prie aplinkos švarinimo“- sakė Lina Bliudžiūtė, „Darom‘10” atstovė ryšiams su žiniasklaida. Akcijos padėkos koncertai planuojami ir kituose Lietuvos miestuose: Panevėžyje bei Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Visus Lietuvos žmones noriu dar kartą paraginti aktyviai dalyvauti akcijoje „Darom‘10” jau šį šeštadienį ir drauge su visais prisidėti prie aplinkos švarinimo.Tvarkomų vietų  žemėlapio ieškokite mūsų interneto svetainėje www.mesdarom.lt. Ir vienas žmogus gali labai daug padaryti, o mūsų jėga- slypi vienybėje. Juk „gamta- visų namai“, o visų- reiškia ne niekieno, bet ir kiekvieno iš mūsų“- samprotavo L. Bliudžiūtė, „Darom‘10” atstovė ryšiams su žiniasklaida.

Visų negalinčių fiziškai dalyvauti akcijoje „Darom‘2010”, organizatoriai prašo prisidėti finansiškai, paaukojant akcijai būtinoms priemonėms: pirštinėms, šiukšlių maišams įsigyti. Tai galima padaryti vos per 1 minutę, aukojimo portale  www.aukok.lt , pasirinkus projektą „Darom 2010”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie „Darom“ akciją:

 Idėja rengti „Darom“ pirmą kartą kilo grupei Estijos savanorių. Jiems 2008 m. pavyko į Estijos miškus ir laukus sukviesti daugiau nei 50 tūkst. žmonių ir per vieną dieną surinkti apie 10 tūkst. tonų šiukšlių. Tais pačiais metais Lietuvoje prie gamtos švarinimo prisidėjo keli tūkstančiai savanorių, o „Darom 2009” dalyvavo jau per 70 tūkstančių žmonių. Šiais metais tikimasi sulaukti rekordinio gyventojų palaikymo- daugiau nei 100 tūkst. aktyvių Lietuvos piliečių.   

Daugiau informacijos apie akciją: www.mesdarom.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų