REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarų Ingos Valinskienės arba Arūno Valinsko netrukus gali laukti karjeros pokyčiai. Neoficialiai jie minimi tarp galimų Tautos prisikėlimo partijos (TPP) kandidatų į kultūros ministrus, rašo "Lietuvos žinios" (LŽ).

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis poste greičiausiai skaičiuoja paskutines dienas. Į šias pareigas jį delegavusi TPP apsisprendė nenorinti, kad aktorius toliau vadovautų krašto kultūrai.

REKLAMA

"Prisikėliečių" lyderis A.Valinskas tikėjosi dar vakar sutvarkyti šį reikalą. Planuota, kad per jo bei premjero Andriaus Kubiliaus susitikimą dalyvaus ir R.Vilkaitis. Tačiau kultūros ministras išvažiavo į Kroatiją.

Nemažos dalies "prisikėliečių" akys krypsta į Valinskų porą ir partijos tarybos narį, operos solistą Deividą Staponkų. Esą A.Valinskas labai pasiilgo aktyvesnės politinės veiklos ir didesnio visuomenės dėmesio. Paklaustas, ar realu, kad jis galėtų būti siūlomas į Vyriausybės narius, A.Valinskas konkrečiai neatsakė. "Manau, kad ministerijai ir Lietuvos kultūrai būtų kur kas geriau kalbėti ne apie naujus kandidatus, o apie tai, kaip baigti šioje sistemoje besitęsiančią stagnaciją", - išsisuko nuo tiesaus atsakymo "prisikėliečių" lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas LŽ tikino, kad jo sutuoktinė vargiai sutiktų tapti kandidate į kultūros ministres. Jis prisiminė, kad kažkada juokais galvota svarstyti I.Valinskienės kandidatūrą į TPP pagal koalicijos susitarimą priklausančią Seimo pirmininkės pavaduotojo vietą. "Šioje vietoje ji nesileido į jokias kalbas ir juokus", - pasakojo A.Valinskas.

Teigiama, kad kai kurie Seimo TPP frakcijos atstovai palaikytų I.Valinskienės kandidatūrą. Esą kultūros vadybininkės išsilavinimą turinti, scenoje daugybę metų žibėjusi politikė gerai išmano kultūros srities problemas ir mokėtų su jomis tvarkytis.

I.Valinskienė tvirtino pirmą kartą girdinti apie tai, kad kai kurie kolegos ją mato kultūros ministrės poste. Tačiau sulaukusi siūlymo tapti kultūros ministre, I.Valinskienė jį tikrai svarstytų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų