REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su oficialiu vienos dienos vizitu Vilniuje pirmadienį, balandžio 19 dieną, lankysis Norvegijos užsienio reikalų ministras Jonas Gahras Stiorė (Jonas Gahras Store). Planuojami ministro susitikimai su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Emanueliu Zingeriu ir užsienio reikalų ministru Audroniu Ažubaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimuose ketinama svarstyti Lietuvos ir Norvegijos, Baltijos jūros regiono valstybių bendradarbiavimą, Lietuvos pirmininkavimą Baltijos jūros valstybių tarybai (2009 liepa - 2010 birželis) ir šios organizacijos tolesnės veiklos perspektyvas. Taip pat bus aptarti aktualūs energetikos ir tarptautinio saugumo aspektai, Lietuvos pasirengimas pirmininkauti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai 2011 metais ir kiti abiem šalims svarbūs klausimai.

REKLAMA

Lietuva, pasak Užsienio reikalų ministerijos, palaiko glaudžius santykius su Norvegija, kurioje įsikūrusi ir nemaža lietuvių bendruomenė. Lietuvos ir Norvegijos požiūris į daugelį užsienio politikos tikslų sutampa, todėl siekiama, kad šalių ekonominiai santykiai ir politinis dialogas būtų dar intensyvesnis.

Norvegijos užsienio reikalų ministras Europos humanitariniame universitete Vilniuje skaitys paskaitą "Žmogaus teisės ir saviraiškos laisvė XXI a." (Human Rights and Freedom of Expression in the 21 Century).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų