REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas mano, kad jeigu ketvirtadienį Estijos parlamento priimtą įstatymą "dėl uždraustų statinių nugriovimo" pasirašys prezidentas ir jis įsigalios, tai turės labai rimtų padarinių pačiai Estijai.

REKLAMA
REKLAMA

"Priminsiu, jog Estijos prezidentas vakar pareiškė, kad šis įstatymas prieštarauja šalies konstitucijai, ir jeigu jis jo nepasirašys, liks vilties, kad teisinė norma išardyti per 30 dienų paminklą Kariui išvaduotojui iš fašizmo Taline, liks popieriuje", - pareiškė K.Kosačiovas.

REKLAMA

"Jeigu įstatymas bus pasirašytas ir įsigalios, tai turės katastrofiškų padarinių Rusijos ir Estijos santykiams visose srityse ir pirmiausia prekybos ir ekonomikos srityje", - pridūrė jis.

Jis pavadino priimtą įstatymą "odioziniu" ir priminė, kad taip pat šiandien Estijos parlamentas priėmė ne mažiau odiozinį sprendimą patvirtinti įstatymo "Dėl švenčių ir įžymių datų" pataisas, kuriomis remiantis Talino išvadavimo iš fašizmo diena skelbiama gedulo diena.

REKLAMA
REKLAMA

K.Kosačiovas pažymėjo, kad tokia Estijos parlamento pozicija "jau sukėlė didelį skilimą šios šalies visuomenėje ir ją griežtai pasmerkė daug valstybių bei tarptautinių organizacijų".

Drauge jis pabrėžė, kad įstatymas "Dėl uždraustų statinių nugriovimo" buvo priimtas minimalia balsų persvara - iš 101 deputato už jį balsavo 46, "prieš" - 44. susilaikiusiųjų nebuvo.

"Labai apgailestautina, jog faktiškai vieno balso persvara buvo prastumtas visiškai nepageidaujamas įstatymas, lieka tik tikėtis, kad Estijos prezidentas pasinaudos savo konstitucine teise ir grąžins jį patobulinti į parlamentą, ir bent jau bus pašalintas įstatyme numatytas 30 dienų terminas Kario išvaduotojo paminklui išardyti", - sakė K.Kosačiovas.

Drauge jis vylėsi, kad po kovo 4 dieną paskirtų Estijoje parlamento rinkimų, "radikalai, pasiūlę šiuos odiozinius įstatymus, praras savo dabartinę daugumą parlamente ir liausis įtraukinėti Estiją į nesibaigiančius konfliktus su savo kaimyne Rusija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų