REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės vadovo nederamas pareiškimas, jog „nelietuviškų rašmenų atmetimas – netinkamas atsisveikinimas su L. Kaczynskiu“ dvelkia politiniu cinizmu, bandant net tragiškus Lenkijai įvykius panaudoti Seimo narių- lenkų balsų viliojimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip liudija Seimo protokolas, už Vyriausybės vadovo skubiai Lenkijos Prezidento vizito dieną Seimui pateiktą įstatymo projektą dėl nelietuviškų rašmenų naudojimo asmens dokumentuose balsavo vos 8 premjero bendrapartiečiai. Politinį skandalą paaštrino už Vyriausybės pateiktą projektą nebalsavę patys Vyriausybės nariai, net viena ranka su A. Kubiliumi dirbantis ir už diplomatiją atsakingas Užsienio reikalų ministras.

REKLAMA

Nesiimčiau skubotai vertinti Seimo frakcijų pozicijos ar galimo Vyriausybės vadovo išankstinio susitarimo su kolegomis dėl nepalankaus lenkams balsavimo. Tačiau akivaizdu, jog, pakvietus Lenkijos Prezidentą, Andrius Kubilius pateikė Seimui įstatymo projektą dėl nelietuviškų rašmenų naudojimo, žinodamas, kad už jį nebalsuos jo valdoma frakcija ir dauguma kitų parlamentarų. Vieša paslaptis, jog tokiu nederamu politiniu spektakliu, kuris gali sukelti nereikalingas įtampas partnerystės santykiuose su Lenkija,  bandoma braškančiai valdančiajai koalicijai Seime privilioti lenkų balsus.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku paneigti, jog politinį antausį Lenkijos vadovui jo vizito dieną skėlė pats Andrius Kubilius. Raginčiau Vyriausybės vadovą bent dabar, po visai Europai skaudžios Lenkijos politinio elito žūties susilaikyti nuo netinkamų būdų politiškai pasipelnyti.

Gediminas Vagnorius yra Krikščionių partijos pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų