REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės vienas po kito žūsta dėl kontakto su paprastu medžiu. Ne veltui Durbano (Pietų Afrika) gyventojai nuo seno suteikė jam pravardę „ąžuolas-žudikas“. Senbuviai kalba, kad šiam medžiui daugiau kaip 100 metų ir per tą laiką jis pražudė maždaug 300 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

-Mūsų mieste kiekvienas žino, kad šiam medžiui uždėtas prakeiksmas. – pasakojo 62 metų amžiaus Ana Vanderburt. – Pavyzdžiui, aš apie tai sužinojau vaikystėje. Pagyvenę žmonės nerizikuoja juokauti su tokiais reiškiniais, tačiau kai kas iš jaunimo netiki tuo, laiko tai kvailyste. Atvykėliai irgi neretai juokiasi iš mūsų „prietarų“ ir drąsiai liečia tą medį. O jau tada jų gyvenimas atsiduria visiškoje medžio valdžioje…

REKLAMA

Kaip praneša laikraštis „San“, Durbano policijos duomenimis, per 30 mėnesių įvyko tokios tragedijos, kurios, kaip manoma, susijusios su „mediniu prakeikimu“:


  • Studentas ir jo draugė žuvo po to, kai vaikinas pasigyrė draugams, kad užsiropš ant „juodojo medžio“. Kitą naktį porelė važiavo pro šalį, automobilį visiškai sausame kelyje ėmė nešioti ir jis įsirėžė į medį. Abu žuvo akimirksniu.

  • 34 metų amžiaus vyras pareiškė, kad nieko nebijo, stuktelėjo kumščiu per kamieną ir po kelių valandų mirė nuo širdies priepuolio.

  • Paauglys (turistas iš Kalifornijos, JAV) nusišlapino nt medžio, kad parodytų kaip jis netiki „mistiniais paistalais“. Po 6 dienų, safario metu jį užpuolė dramblys ir sutraiškė vaikiną.

  • Trijų asmenų šeima tiesiog nusifotografavo prakeiktojo medžio fone ir žuvo po dviejų mėnesių gaisro metu: jų namas be jokios regimos priežasties užsidegė vidury nakties.




Oficiali valdžia antgamtinėmis jėgomis netiki (ar apsimeta, kad netiki), tačiau buvo priversta pripažinti, kad su paslaptingu augalu išties siejasi daugybė tragiškų įvykių. Medį norėjo nupjauti, tačiau niekas nepanorėjo to imtis. Valdžia norėjo bent jau aptverti ąžuolą, tačiau netgi šiam darbui nesurado nė vieno žmogaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų