REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje Holokausto neigėjas nuteistas kalėti penkerius metus

Vokietijos teismas ketvirtadienį penkerius metus kalėti nuteisė Kanados išduotą garsų Holokausto neigėją - už rasinės neapykantos kurstymą ir neigimą, kad naciai išžudė šešis milijonus žydų.

REKLAMA
REKLAMA

Ernstui Zuendeliui (Ernstui Ciundeliui), kuris yra išleidęs tokius darbus kaip "Ar šeši milijonai tikrai mirė?" (Did six million really die?), buvo skirta didžiausia bausmė, numatyta Vokietijos įstatymuose už Holokausto neigimą.

REKLAMA

67 metų E.Zuendelis 2005 metų kovą buvo deportuotas iš Kanados ir laikomas Vokietijoje. Teismas nepaleido jo už užstatą, nes buvo manoma, kad jis gali pabėgti.

Savo baigiamajame pareiškime E.Zuendelis sakė, kad teismas turėtų įsteigti tarptautinę ekspertų komisiją Holokaustui ištirti. Jei ši komisija patvirtintų žydų žudymą dujų kamerose, jis esą sušauktų spaudos konferenciją ir atsiprašytų žydų ir kitų aukų.

2005 metų pabaigoje teismo procesas buvo sustabdytas, kai teisėjas nušalino viešai paskirtą advokatę, nes ji pateikė rašytinius pareiškimus, kuriais, kaip atrodė, neigiamas Holokaustas. Procesas buvo atnaujintas maždaug prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

E.Zuendelis yra Vokietijos pilietis, bet daug metų gyveno Kanadoje. Jis tvarkė vieną interneto svetainę ir platino leidinį "Germania Rundbrief", kuriame neigiamas Holokausto faktas.

Pernai Teherane vykusioje konferencijoje dėl Holokausto, kurią organizavo Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas), reiškęs abejonių dėl Holokausto ir raginęs padaryti galą sionistiniam režimui, buvo iškabinti E.Zuendelio ir kitų garsių Holokausto neigėjų plakatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų