REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį po pateikimo pritarė nutarimui kreiptis į Konstitucinį Teismą su prašymu ištirti, ar laikinasis socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo įstatymas, kuriuo buvo sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos, neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Už socialdemokrato Vytenio Andriukaičio pateiktą nutarimą balsavo 64 Seimo nariai, prieš - 35, susilaikė 26 parlamentarai.

REKLAMA

V. Andriukaitis pristatydamas nutarimą aiškino, kad analogišką klausimą svarstė Latvijos Konstitucinis Teismas ir konstatavo, kad socialinių išmokų mažinti negalima.

"Gal abejonės ir neteisingos. Gal mūsų konstitucinis reguliavimas yra kitoks nei Latvijoje. Bet Konstitucinis Teismas yra vienintelis arbitras, galintis atsakyti į tuos klausimus", - aiškino socialdemokratas.

Tuo tarpu Premjeras Andrius Kubilius replikavo, kad V. Andriukaitis mažai kalba apie tai, kad jei Konstitucinis Teismas priimtų nutarimą, jog laikinasis socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo įstatymas prieštarauja Konstitucijai, 38 proc. padidėtų ir Seimo narių atlyginimai.

Į tai V. Andriukaitis atsakė, kad kalbos apie Seimo narių atlyginimus yra pigi demagogija, nes iš tiesų kalbėti reikia apie medikus, bibliotekininkus, mokytojus, teisėsaugos pareigūnus, kuriuos šis įstatymas palietė.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų