REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kitų metų pradžios siūloma atstatyti sumažintas pensijas ir kitas socialines išmokas.

Tai numatantį Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisas Krikščionių partijos vardu Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo naujai išrinktas Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Projektu siekiama, kad Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinasis įstatymas (priimtas 2009 m. gruodžio 24 d.), kuriuo sumažintos svarbiausios socialinės išmokos, galiotų iki 2010 gruodžio 31 d. Kaip primena V. Žiemelis, dabar numatyta, kad šis įstatymas galioja iki 2011 gruodžio 31 d.

REKLAMA

Pasak Krikščionių partijos pirmininko Gedimino Vagnoriaus, nuo praėjusio rudens vėl kylant Vakarų ir Vidurio Europos šalių ekonomikai, nelieka išorinių veiksnių, kuriais galima būtų pateisinti Lietuvos ūkio ir iždo įplaukų kritimą.

"Besitęsianti Lietuvoje finansinė krizė ir toliau pavojingai augantis nedarbas liudija šalies vidaus valdymo problemas. Ypač didelę žalą nacionalinei ekonomikai ir tuo pačiu biudžeto įplaukoms atneša vidaus rinkos ir vartotojų pasitikėjimo smukdymas, neapgalvotai mažinant rinkoje gyventojų perkamąją galią", - sako G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspremjero nuomone, vidaus rinkos perkamosios galios stiprinimas paskatintų šalies ekonomikos augimą ir palengvintų užsitęsusios krizės pasekmes, ypač darbo rinkoje.

"Todėl tikslinga būtų sutrumpinti sumažintų socialinių išmokų taikymo laikotarpį iki 2010 gruodžio 31 d. ir taip atgaivinti vidaus rinkoje vartojimą ir be žalos valstybei sumažinti socialinę įtampą sunkiausiai gyvenančiai visuomenės daliai. Be kita ko, valstybės politikams ir valstybės pareigūnams darbo apmokėjimo dydžiai taip pat sumažinti tik iki 2010 gruodžio 31 d.", - sako įstatymo pataisos iniciatoriai.

Krikščionių partijos paskaičiavimais, priėmus teikiamą įstatymo projektą, kitais metais valstybės biudžeto ir socialinių fondų išlaidų padidėjimą kompensuotų didesnės valstybės iždo pajamos, mažesnės išlaidos bedarbių rėmimui ir socialinėms pašalpoms. Priėmus siūlomą projektą, partijos nuomone, valstybė sutaupytų apie 300-400 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų