REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įnirtingos smėlio audros, gyvatės ir skorpionai – tai tik mažoji dalis to, ką naujo filmo „Persijos princas: laiko smiltys“ filmavimo metu teko iškęsti kino studijos „Walt Disney“ komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Juosta buvo filmuojama Maroke ir temperatūra čia dažniausiai būdavo daugiau negu 35 laipsniai karščio, o paskutinę dieną pasiekė net 50 laipsnių šilumos. Tad prakaito lašeliai, nuolat spindintys aktoriams ant veidų – tikrai ne grimas.

REKLAMA

Nepaisant saulės kaitros filmavimo grupei grėsė kur kas rimtesni pavojai. Visoje filmavimo aikštelėje matomose vietose buvo iškabinti perspėjimai „Atsargiai! Ant akmenų ir po jais gali slėptis gyvatės ir skorpionai!“. Specialiai pasamdyti vietiniai profesionalai kasryt tikrindavo ir nuo gyvosios gamtos „valydavo“ filmavimo aikštelę. Tokius „valytojus“ visi lengvai atpažindavo pagal marškinėlius su šmaikščiu užrašu „Gyvačių draugas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal populiarųjį kompiuterinį žaidimą sukurtam filmui „Persijos princas: laiko smiltys“ buvo pagaminta apie 20 skirtingų durklo, kuriame buvo „laiko smilčių“, modelių. Pradedant nuo „herojiškos“ versijos, iškaltos iš gryno metalo ir iki guminės butaforijos, kurią naudojo filmuojant veiksmo scenas ir triukus.

Filmui pasiūtas įspūdingas skaičius kostiumų – virš 7000 skirtingų apdarų! Kostiumų dizainerė Penny Rose tiesiog pranoko pati save ir pagerino savo pačios rekordą – sukūrė daugiau skirtingų kostiumų modelių negu jų buvo sukūrusi filmui „Karibų piratai“.

„Persijos princas: laiko smiltys“ pasaulinė premjera Lietuvos kino teatruose nuo gegužės 28 dienos, o kol kas žiūrime filmo treilerį:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų