REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

36-erių metų Panevėžio „Ekrano“ naujokas Vitas Rimkus pateko į UEFA akiratį dėl dalyvavimo lažybose bei manipuliavimo rungtynių rezultatais.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs puolėjo klubas „Ventspils“ atskleidė, jog būtent dėl šių priežasčių latvis buvo atleistas iš komandos. Tokie patys kaltinimai yra mesti ir puolėjo komandos draugams – Dennisui Kachanovui bei Saša Cilinšekai.

REKLAMA

 „Ventspils“ praėjusių metų rugsėjo mėnesį gavo laišką iš UEFA būstinės, kuriame teigiama, kad atitinkamos struktūros turi duomenų, jog šios ekipos žaidėjai Vitas Rimkus bei Dennisas Kachanovas dalyvauja lažybose bei stato dideles pinigų sumas už varžybas, kuriose rungtyniauja jų komanda.

„Ventspils“ atsakymas buvo vienareikšmiškas – jie jau anksčiau turėjo įtarimų, kad šie žaidėjai galėjo būti susiję su lažybų verslu. Klubo direktorius savo laiške rašė, jog įtarimų sukėlė futbolininkų elgesys aikštėje UEFA Čempionų lygos rungtynių metu, be to, Ventspilyje tuo metu buvo apsilankęs ir vienos iš didžiausių Azerbaidžano lažybų bendrovių vadas Rajko Djuričičius.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad Latvijos migracijos departamentas sugebėjo pateikti duomenų, jog šį asmenį į šalį pakvietė būtent Panevėžio „Ekrane“ dabar rungtyniaujantis Vitas Rimkus.

Laiškuose netgi teigiama, jog puolėjas specialiai neišnaudodavo šansų pelnyti įvartį tam, kad būtų pasiektas reikiamas jam rezultatas. Ypatingo dėmesio susilaukė Latvijos čempionato mačai su „Dinaburg“ bei UEFA Čempionų lygos rungtynės su šveicarų „Zurich“.

Skelbiama, jog „FK Ventspils“ lauks UEFA specialistų išvadų bei tuomet imsis atitinkamų veiksmų. Šiandien klubas surengs spaudos konferenciją, kurioje apžvelgs susidariusią situaciją bei pasidalins savo turima informacija su žurnalistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad V. Rimkus didžiąją savo karjeros dalį praleido Latvijoje, atstovaudamas „DAG Riga“, „Amstrig Riga“, „Skonto“, FK „Valmiera“ ir FK „Ventspils“ ekipoms. Pastarajame klube puolėjas per 209 žaistas rungtynes pelnė net 136 įvarčius ir dvejus metus iš eilės (2007 ir 2008) buvo rezultatyviausias Latvijos čempionato žaidėjas.

V. Rimkus taip pat rungtyniavo FC „Winterthur“ (Šveicarija), Vokietijos klubuose FC „Nuremberg“, FC „Erzgebirge Aue“ bei „Rostov“ komandoje Rusijoje.

„Ekrano“ naujokas 73 kartus atstovavo Latvijos nacionalinei rinktinei, pelnė 11 įvarčių bei rungtyniavo Europos futbolo čempionate Portugalijoje 2004-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų