REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena iškiliausių praėjusio dešimtmečio NBA figūrų, krepšinio Šlovės muziejaus narys Charlesas Barkley atvirai pareiškė, kad jį neramina dabartinis komandų lygis, ir pažėrė itin aštrios kritikos kai kuriems žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

TNT laidos metu paklaustas, kas šį sezoną jį labiausiai nustebino ir nuvylė, 47-erių metų NBA legenda Ch. Barkley ilgai nedvejojo.

REKLAMA

„Didžiausias šio sezono siurprizas – Oklahomos „Thunder“ klubas. Kevinas Durantas taip greitai patobulėjo, kad tapo vienu iš penkių geriausių lygos žaidėjų (po LeBrono Jameso, Kobes Bryanto, Dwighto Howardo ir Dwyane‘ Wade‘o) bei išvedė savo jauną komandą į neįtikėtinai stiprios Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas.

O didžiausias nusivylimas – Bostono „Celtics“ ekipa. Prieš sezono pradžią maniau, kad ji bus Rytų konferencijos lyderė, nes Orlando „Magic“ prarado Hedo Turkoglu, o Klivlendo „Cavaliers“ komandai dar kažko trūko, bet ji įsigijo Antawną Jamisoną.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jau tikrai nebegalvoju, kad „Celtics“ yra pajėgūs įveikti kurį nors iš mano išvardytų klubų“, – kaip visada tiesiai šviesiai rėžė buvęs Filadelfijos „Sixers“ ir Fynikso „Suns“ lyderis.

Tiesa, su tokia savo kolegos nuomone nebuvo linkęs sutikti kitas laidos vedėjas, taip pat buvęs NBA krepšininkas ir dukart lygos čempionas 45-erių metų Kenny‘s Smithas.

„Didžiausias sezono nusivylimas – Naujojo Džersio „Nets“, kurio krepšininkai nesugebėjo iškovoti nė penkiolikos pergalių. Esu įsitikinęs, kad jei paimtume bet kurią komandą iš žemesnės – NBA Vystymosi – lygos ir leistume jai žaisti NBA, ji vien savo pastangų dėka tikrai laimėtų bent penkiolika kartų“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai dukart olimpinis čempionas Ch. Barkley pareiškė, kad NBA lygis šiuo metu yra gerokai nusmukęs.

„Nenoriu nieko įžeisti, bet kalbant atvirai, esu nusivylęs dabartiniu NBA lygiu. Dabar lygoje yra tiek daug blogų ekipų, kad tai tikrai nuvilia.

Manau, tai lemia ne prasti treneriai, o tiesiog talentingų žaidėjų stoka. Dabar į NBA ateina tiek daug visiškai nesubrendusių ir žalių krepšininkų, kad baisu. Maža to, kad jie neturi jokių šansų čia ką nors nuveikti, jie dar nusmukdo ir visos lygos lygį“, – kategoriškai kalbėjo seras Charlesas.

REKLAMA

Priminsime, kad Ch. Barkley per savo įspūdingą 16-a sezonų trukusią NBA karjerą net vienuolika kartų buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, penkis kartus pateko į geriausių sezono žaidėjų penketą, o kartą net laimėjo naudingiausio krepšininko (MVP) titulą.

1992 metais Barselonoje ir 1996 metais Atlantoje jis kartu su JAV „Svajonių komanda“ tapo olimpiniu čempionu, o vėliau buvo įtrauktas į geriausių visų laikų NBA lygos žaidėjų penkiasdešimtuką.

Beje, Ch. Barkley į NBA pateko 1984 metais, kai jį penktu šaukimu pakvietė Filadelfijos „Sixers“ komanda. Įdomu, kad toje pačioje biržoje tik trečiu šaukimu „Bulls“ klubas pasirinko neprilygstamąjį Michaelą Jordaną, su kuriuo Ch. Barkley vėliau tapo aršiais varžovais aikštelėje ir itin gerais draugais už jos ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų