REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė išreiškė akivaizdų nepasitenkinimą Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko darbu. Priežastis- vangi "Sodros" reforma. Tuo tarpu pats ministras žada pokyčių gaires nubrėžti jau šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas teigia, kad iki balandžio pabaigos Vyriausybė turėtų apsispręsti, kokias „Sodros“ pertvarkas įgyvendins artimiausiu metu. Tačiau detalesnių pakeitimų jis nenorėjo atskleisti. Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė interviu savaitraščiui jau kritikavo Vyriausybė dėl „Sodros“ reformos vangumo.

REKLAMA

Didžiulių diskusijų sulaukusios „Sodros“ reformos gairės buvo pristatytos dar vasarį.

Speciali darbo grupė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija buvo siūliusi iki 65-erių metų vėlinti pensinį amžių kasmet nuo 2011-2012 m. pridedant po pusę metų. Pertvarkant „Sodrą“ siūlyta keisti ir motinystės (tėvystės) išmokų tvarką. Ministerija siūlė leisti tėvams pasirinkti, kokio ilgio vaiko priežiūros atostogas rinktis. Nusprendusiems vaiką namuose auginti vienerius metus, jiems būtų mokama 100 proc. atlyginimo, bet ne daugiau nei nustatytos „lubos“, o nusprendusieji namuose likti dvejus metus, pirmaisiais metais būtų mokama 60 proc., o antraisiais – 40 proc. atlyginimo, bet ne daugiau nei nustatytos „lubos“.



Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų