REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Natrio gliutamatas – pats nekalčiausias maisto priedas”, – pirmadienio TV3 pokalbių laidoje „Be grimo” tikins Sveikatos apsaugos ministerijos sveikatos stiprinimo skyriaus vedėjas Almantas Kranauskas. Diskusija apie tai, ar verta bijoti E raidėmis žymimų maisto priedų, ar tai tėra ekologų išpūsta psichozė, užvirs jau šį vakarą 19.40 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA

Su A. Kranausko nuomone bus nelinkę sutikti kiti laidos svečiai, ne vienerius metus televizijoje kulinarines laidas vedęs ir ne vienam restoranui vadovaujantis virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius tikins, kad pats jau seniai neperka dešros iš parduotuvių, o jas gaminasi namuose, nes tuo, kas yra parduotuvėje – nepasitiki. Nepasitiki Robertas ir įtikinėjimais, kad maisto priedai nekenksmingi.

REKLAMA

Spaudžiama į kampą atsakyti, kodėl mėsos perdirbėjai beveik visas dešras ir dešreles „skanina” skonio stiprikliais ir „spalvina” maisto priedais, mėsos perdirbėjų asociacijos tarybos narė Zita Biržinė tikins, kad priedų dedama tiek, kiek leidžia normos, o be priedų esančių dešrelių spalva tokia nepatraukli, kad žmonės tiesiog jų neperka.

Tuo tarpu Marijonas karštai svarstys, kad didžioji pramonė nužudė badą, o mes esame tiek visko „persiėdę”, jog ieškome papildomų priekabių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai buvau vaikas ir kas nors mirdavo, man sakydavo Dievulis pasiėmė, o dabar ieškome, kaip viską paaiškinti. Iš tiesų niekas tiksliai ir iki galo nežino, ar tikrai tie E sukelia mirtinas ligas”, – svarstys Marijonas. – „Mes darome daug dalykų, kurie yra nesveiki – geriame, rūkome, net važiuojame į kalnus, nors suprantame, kad ten galime ką nors susilaužyti. Norėčiau pažiūrėti į akis žmogui, kuris atsisakė visų gyvenimo malonumų ir nusprendė gyvenimą nugyventi sveikai – tai turėtų būti žvėriškai neįdomu!”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė Gabija Ryškuvienė nebus linkusi sutikti su Marijumi. Atradusi ūkininkų ir ekologiškus turgelius moteris iš esmės pakeitė savo ir šeimos mitybą.

Sparčiai išpopuliarėjusio portalo su kenksmingų E žinynu sveikasvaikas.lt vienas įkūrėjų Linas Šivis taip pat laikysis nuomonės, jog skonio stiprikliai, o tarp jų natrio gliutamatas E621 nėra ne tik nekaltas, kaip apie jį šneka SAM atstovas A. Kranauskas, o atvirkščiai labai kenksmingas ypač vaikams. Savo argumentus L. Šivis grįs moksliniais tyrimais.

Laidos dalyviai bus pakviesti sudalyvauti ir eksperimente – paragauti keturių iš pažiūros identiškų sriubų ir išsirinkti skaniausią. Visi jų skaniausia įvardins tą, kuri pagardinta garsiuoju E621...

Karšta diskusija apie skonio stipriklius, maisto priedus ir ekologiją pokalbių laidoje „Be grimo” – šį vakarą 19.40 val. tik per TV3.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų