REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors panašius patiekalus siūlo nemažai azijiečių virtuvės restoranų, turėdama proga aš vis tiek stengiuosi gaminti namuose, visų pirma todėl, kad naudoju mažiau aliejaus, o be to žinau, kad patiekale nebus jokių slaptų "druskelių".

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms reikės:

400 g krevečių (naudojau virtas šaldytas didžiąsias krevetes)

1 šaukštelio druskos

1 šaukštelio krakmolo

1 šaukšto sezamų aliejaus

1 svogūno (geriau šalotinio)

2 šaukštų kapoto česnako

1 šaukšto kapoto imbiero

0,5 sukapotos čili ankšties (jei mėgstate aštriai)

3 saliero stiebų

1 morkos

2 šaukštų sojų padažo

1 šaukšto kiniško juodojo acto (galime keisti balzaminiu actu)

1 šaukšto cukraus

1 šaukštelio druskos

Saujelės petražolių

120 g. spageti makaronų (aš naudojau Clearspring grikių makaronus Soba)

REKLAMA

Krevetes atšildome, sumaišome su druska ir krakmolu ir palaikome apie 15 min. Perplauname jas vandeniu ir labai gerai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame imbierą, česnaką, čili ir 1 minutę pakepiname. Dedame šiaudeliais supjaustytus svogūnus, salierus, morką ir kepame, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Greta verdame makaronus.

Į keptuvę pilame sojų padažą, actą, beriame druską, cukrų, dedame krevetes. Pakepame dar apie 5 minutes. Paragaujame, jei reikia pridedame sojų padažo ar acto. Išjungiame ugnį, dedame nusunktus makaronus ir viską permaišome. Pabarstome kapotomis petražolėmis ir patiekiame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų