REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uosto vadovas Eugenijus Gentvilas mano, kad UAB "Klaipėdos hidrotechnika" parazitavo ant Uosto direkcijos sprando. Tuo metu "Klaipėdos hidrotechnikos" generalinis direktorius Pranciškus Jurgutis įsitikinęs, kad vykdoma vieša jo verslo žlugdymo kampanija.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus E. Gentvilo teigimu, direkcija ėmėsi ginti savo finansinius interesus ir kreipėsi į teismą, nes UAB "Klaipėdos hidrotechnika" nemokėjo rinkliavų. Kovo 2 d. teismas priteisė pastarajai sumokėti 150 tūkst. Lt ir pavedė antstoliams areštuoti tokios vertės turtą.

REKLAMA

Už tai, kad "Klaipėdos hidrotechnika" laiku nepradėjo uosto dugno valymo darbų, Uosto direkcija jai skyrė 450 tūkst. Lt baudą, tačiau bendrovė atsisakė ją pripažinti. Uosto direkcija vėl kreipėsi į teismą, šis pripažino šią baudą teisėta. Taigi dar turėtų būti areštuota bendrovės turto, kurio vertė 450 tūkst. Lt.

Dugno gilinimo sutartyje numatytas paskutinis terminas - sausio 18 d. Delspinigiai, skaičiuojant nuo sausio 19 d., sudaro 400 tūkst. Lt. Pasak E. Gentvilo, jeigu "Klaipėdos hidrotechnika" atsisakys sumokėti delspinigius, vėl bus kreipiamasi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes privalome apginti savo finansinius interesus ir tikiuosi, kad atsikovosime šiuos pinigus, - sako uosto vadovas. - Tačiau didžiausias mūsų galvos skausmas - kas gi atliks tuos darbus. Teks vėl skelbti konkursus. Galiu tiesiai šviesiai pasakyti, šita įmonė parazitavo ant Uosto direkcijos sprando ir yra pridariusi labai daug blogų dalykų."

Uosto direkcija taip pat kreipėsi į teismą, kad būtų išieškoti 8,5 mln. Lt dėl 68 krantinėje, esančioje jūrų krovinių kompanijos "Bega" nuomojamoje teritorijoje, padaryto broko. Artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas šios krantinės rekonstrukcijai atlikti. Rekonstrukcijos darbus prieš 10 metų atliko UAB "Klaipėdos hidrotechnika".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu P. Jurgutis piktinasi tuo, jog kovą ir balandį E. Gentvilas pranešė žiniasklaidai, kad direkcija nutrauks sutartis su finansinių sunkumų slegiama "Klaipėdos hidrotechnika". Bendrovės vadovas teigia, jog įprasta, kad verslo srityje ketinimai pasirašyti ar nutraukti sutartis nėra komentuojami viešai vienos pusės.

"Dėl ekonominės krizės situacija Lietuvoje ir taip įtempta. Statybų sektorius yra vienas iš labiausiai nukentėjusių. Bet koks neigiamos informacijos viešinimas apsunkina ryšius su medžiagų tiekėjais, subrangovais ir panašiai. Nepaisydamas to, E. Gentvilas nuolat pateikia vienpusiškus, visuomenę klaidinančius, dažnai neteisingus vertinimus. Tai ne tik blogina Lietuvos verslo sąlygas, bet ir mažina darbo vietas, - rašoma praėjusią savaitę išplatintame atvirame P. Jurgučio laiške. - Kodėl platindamas tendencingą informaciją E. Gentvilas siekia sąmoningai sužlugdyti su mano asmeniu susijusias įmones, manau, iš dalies paaiškės teisme, kai bus nagrinėjama byla, susijusi su E. Gentvilo man mestais kaltinimais jam siūlius kyšį. Aš to kaltinimo nepripažįstu, manau, kad Lietuvoje yra iškreiptos vertybės, jei Liberalų sąjūdis, prašęs remti partiją, paskui išverčia viską kitaip."

REKLAMA

P. Jurgutis mano, esą kaltę dėl pernai neįvykdyto uosto rekonstrukcijos plano uosto vadovas bando suversti "Klaipėdos hidrotechnikai". Anot jo, neįvykdytų darbų vertė - per 50 mln. Lt, o su "Klaipėdos hidrotechnika" susijusių probleminių sutarčių darbų vertė - mažiau nei 10 mln. Lt. Bendrovės vadovas abejoja, ar nuolatiniais kaltinimais nebandoma bendrovei iš anksto suversti kaltę ir dėl sunkiai vykdomo šių metų uosto rekonstrukcijos plano. Esą ambicijos yra didžiulės - per 200 mln. litų, o per pirmąjį ketvirtį padaryta darbų maždaug už 3 mln. litų.

Dalia BIKAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų