REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius pensininkus privertė prašyti išmaldos, rinkti butelius, raustis šiukšlėse, net – rinkti rūgštynes. Jeigu jo vadovaujama Vyriausybė nebūtų dariusi nieko, gyventume geriau, nes A. Kubiliaus skelbiamas ekonomikos stabilizavimas – tik miražas. Tokios mintys skambėjo Krikščionių partijos susirinkime su pensininkų atstovais. Taip pat paskelbta, jog Seimui bus pateiktas įstatymo projektas, kuriuo bus siūloma visas pensijas nuo kitų metų sausio atstatyti į buvusį lygį.

REKLAMA
REKLAMA

G. Vagnorius tikisi, kad įstatymą vieningai palaikys opozicija, parems ir dalis valdančiųjų.

Premjeras – tikras neišmanėlis

Krikščionių partijos lyderis, aiškindamas tokį sumanymą, kartojo, kad pensijų sumažinimas valstybei atnešė daugiau žalos, nei naudos. Esą valdantieji taip tik "sukurstė paniką rinkoje, nusmukdė vidaus vartojimą, o pajamos į biudžetą sumažėjo 2 mlrd. litų."

REKLAMA

G. Vagnorius pacitavo ir JAV prezidentą Baracką Obamą, kuris esą nei pensijų, nei algų nemažino: "Juk sumažinus jas seks žmonių atleidimai, įmonės neturės kam gaminti, nes neturės pirkėjų. O jei jų nebus – nebus užsakymų, tai reiškia - darbo. O kai nėra darbo, nėra įplaukų ir į biudžetą."

„Vyriausybė prarado apie 5 mln. litų vien dėl to, kad  padidino mokesčius ir nusmukdė vidaus rinką, perkamąją galią. Jei ji nieko nebūtų dariusi, nauda būtų dvigubai didesnė. Ir kalbos apie tai, kad A. Kubilius stabilizavo padėtį tiems, kurie domisi ekonomika, atrodo juokingai: nė viena ES valstybė nemažino algų, pensijų, mažino valstybės išlaidas, o Lietuva – vien tik skolinosi“, - kalbėjo G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Europa krizę užmiršo?

„Kai Europoje pernai beveik visi užmiršo krizę, Lietuva patiria keturiskart didesnį nuosmukį nei ES ir 10 kartų didesnį nei Rusijos ekonominės krizės metu“, - priminė jis.

G. Vagnorius, klausiantiems, iš kur gauti pinigų priminė, kad pinigai „vaikšto su dirbančiuoju ir jie atsiranda tada, kai yra pirkėjas“, o A. Kubilius tokios ekonominės logikos, anot jo, nepaiso.

Tad siūlymas nuo kitų metų pensijų dydžius atstatyti į buvusiuosius, anot jo, ekonomiškai pagrįstas – tai skatins vidaus vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projektas, siūlantis tai padaryti, bus registruojamas antradienį, ketvirtadienį bus tariamasi su opozicinėmis partijomis.

Anot G. Vagnoriaus, tai daryti skubama todėl, jog mokestiniai įstatymai gali įsigalioti tik po pusės metų. Jis užsiminė tikįs, jog pasiūlymą, tikėtina, palaikys ir valdančiųjų atstovai.

Pažemino orumą, atėmė nuosavybę

Krikščionių partijos į susitikimą sukviesti pensininkus vienijančių organizacijų atstovai vienu balsu kartojo iš visų pusių sulaukiantys siūlymų vėl rengti mitingus, protestuoti, keikė A. Kubiliaus Vyriausybę, prezidentę ir Seimo pirmininkę.  

REKLAMA

„Valdžia suniekino mūsų orumą ir teises, mūsų nuosavybę. Jie nori, kad mes melstume valdžios valdžios malonės. Valstybės piliečiai priversti prašyti išmaldos, lankytis nemokamose valgyklose, rinkti butelius, raustis šiukšlėse, rinkti rūgštynes, kad galėtų sriubą išsivirti“, - susirinkusiesiems kalbėjo Vidaus reikalų sistemos pensininkų sąjungos pirmininkas Algimantas Medelis.

Esą prie to privedė būtent A. Kubiliaus Vyriausybė. Maža to, pabrango maistas, šildymas, vanduo ir t.t.

Vėl kils į kovą?

„Valdyti valstybės jie nemoka, jie moka tik neteisėtai pasisavinti svetimą turtą. Ir toliau „kukuojamos“ demagogiškos kalbos, esą pensijas kompensuos“, - užsidegęs kalbėjo jis.

REKLAMA

Vlada Malickienė, Pagyvenusių žmonių asociacijos narė, išjuokė pensininkus vienijančią organizaciją „Bočiai“, esą ji išdavė pensininkus, pasirašydama Nacionalinį susitarimą su A. Kubiliumi.

V. Malickienė susirinkusiesiems kalbėjo, kad organizacija siuntė raštus ir prezidentei, ir Vyriausybei, ir Seimo pirmininkei, tačiau jokių atsakymų dėl mažinamų pensijų jie nesulaukė: „Visi kurti ir akli, nieko nemato. O juk dauguma gyvena žemiau skurdo ribos“, - pasipiktinimo neslėpė ji.


„Gal lauks, kol mes išmirsime“, - ironizavo V. Malickienė.

Pasak jos, Pagyvenusių žmonių asociacija vienija beveik 40 tūkst. narių ir ji kiekvieną dieną sulaukia telefono skambučių: žmonės klausia, kur ir kada ateiti, kur protestuoti ir mitinguoti.

„Tai – genocidas“, - savo pasisakymą baigė ji.

***


Ruslano Kondratjevo / Balsas.lt fotoreportažas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų