REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūdikiai yra tiesiog pakvaišę dėl ritmo, tad šokis jiems yra natūralus dalykas, rodo naujausio tyrimo rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tyrėjų, kūdikiai greičiau reaguoja į ritmą ir muzikos tempą, šiuos dalykus įsisąmonina greičiau už kalbą.

REKLAMA

Kaip praneša portalas „Live Science“, tyrėjai, stebėję 120 kūdikių, kurių amžius buvo nuo 5 iki 24 mėnesių, linkę manyti, kad žmonės gimsta turėdami polinkį judėti ritmiškai ir reaguoti į muziką.

„Mūsų tyrimo rezultatai rodo, jog ritmas labiau nei bet koks kitas muzikos komponentas, pavyzdžiui melodija, kūdikiams palieka didžiausia įspūdį“, – cituojamas Jorko universiteto (D. Britanija) psichologas Marcelas Zentneris.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes taip pat aptikome, kad kuo geriau vaikams pavykdavo savo judesius suderinti su muzika, tuo labiau jie šypsojosi“, – pridūrė mokslininkas.

Tyrinėdami mokslininkai kūdikiams leido klasikinę muziką, ritmiškas melodijas. Be to, mokslininkai paprašė, kad tyrimo rezultatus – kaip gerai kūdikiai savo judesius derina su muzika – padėtų apibendrinti profesionalios baleto šokėjos.

Nors eksperimentų metu kūdikiai sėdėdavo ant tėvų kelių, tačiau jiems – kad negirdėtų muzikos – buvo uždėtos specialios ausinės.

Pasak tyrėjų, kūdikiai, reaguodami į muziką (priešingai nei į žmogaus balsą), judino rankas, kojas, pėdas, liemenį ir galvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų