REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimai rūkyti baruose, kavinėse, darbe ir kitose viešosiose vietose greitai nebeteks prasmės ir nebeerzins dūmo mėgėjų. Olandų kompanija „United Drinks and Beauty Corporation“ sukūrė vaisių skonio žolių gėrimą, kuris taps visaverčiu cigarečių pakaitalu.

REKLAMA
REKLAMA

Gėrimas, kuris vadinasi „Liquid Smoking“, anot gamintojų, turi visas paprastai cigaretei būdingas savybes, tačiau,  priešingai nei įprastiniai gaminiai iš tabako, neturi nemalonaus kvapo ir nesukelia jokio diskomforto nei šį gėrimą vartojančiam, nei esantiems šalia tokio „rūkančiojo“, rašo „The Daily Mail“.

REKLAMA

Prekyboje gėrimas, kuris kainuos apie tris dolerius, žada pasirodyti savaitę prieš Kalėdas, taigi tai ketina būti gera naujiena rūkaliams ir maloni staigmena jų nerūkantiems artimiesiems.

„Liquid Smoking“ sudėtyje nėra pavojingo sveikatai nikotino - gėrimas gaminamas iš vieno augalo šaknų. Šio augalo ekstraktas buvo naudojamas dar XIV amžiuje karių kovinei dvasiai palaikyti.

Gamintojai, įvardindami šį gėrimą kaip energetinę bei sveiką cigarečių atmainą, tikina, jog tai ne populiaraus energetinio gėrimo „Red Bull“ konkurentas, o specifinis ir visiškai naujas produktas. Tiesa, jį drąsiai gali vartoti ir nerūkantys žmonės, nes jokio šalutinio poveikio nuo jo nebus.

REKLAMA
REKLAMA

„Liquid Smoking“ patiks ir padės tiems, kas neįsivaizduoja savo gyvenimo be cigaretės, tačiau yra priversti kęsti nepatogumus dėl įstatymo nustatytų normų. Viena skardinė gali leisti net 1-4 valandoms pamiršti apie cigaretes.

Manoma, jog pirmiausia gėrimas paplis tarp barų ir restoranų lankytojų, taip pat bus mėgiamas keliaujančiųjų traukiniais bei lėktuvais, nes šiose vietose su rūkymu yra itin striuka.

Tačiau gamintojų išvardinti „Liquid Smoking“ privalumai įtikino ne visus: organizacijos „Action on Smoking and Health“ aktyvistai jau dabar rengiasi protesto akcijoms prieš pasirodysiantį cigarečių pakaitalą. Yra teigiama, jog šis rūkaliams turėsiantis patikti gėrimas gali žaloti jaunų žmonių sveikatą, taip pat pakenkti mėgstančioms rūkyti nėščiosioms.

Šios organizacijos nariai jokiais būdais nepataria vartoti minėto gėrimo, nes, anot jų, jis tik dar labiau skatina rūkymą – net „Liquid Smoking“ skardinės dizainas yra visiškai analogiškas cigarečių pakeliui: su visais reikiamais užrašais, įspėjančiais apie rūkymo žalą.

Gintarė Vasiliauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų