REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero Andriaus Kubiliaus sudarytos darbo grupės, kuriai patikėta atlikti ekonominių ir finansinių nusikaltimų tyrimo sistemos funkcionavimo analizę bei pateikti siūlymus dėl sistemos tobulinimo, išvadose teigiama, kad kontrabanda - vienas pagrindinių organizuoto nusikalstamumo pajamų šaltinių, o Teisingumo ministerijai siūloma parengti projektus griežtinant bausmes už akcizinių prekių kontrabandos gabenimą bei neteisėtą prekybą akcizinėmis prekėmis, rašo "Verslo žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vytauto Žukausko, Lietuvos laisvosios rinkos instituto eksperto, įsitikinimu, "akcizų politika turi būti įvardinta kaip pagrindinė kontrabandos priežastis". Su tuo sutinka ir Laurynas Vilimas, Alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių asociacijos prezidentas.

Pasak jo, "darbo grupės išvadas dėl nelegalios alkoholio apyvartos vertiname kaip pasityčiojimą iš Lietuvos legalios stipraus alkoholio pramonės. Legalūs pardavimai per 2 metus sumažėjo 41 proc., o iš nelegalios apyvartos išimti kiekiai per 2009 padidėjo 4,3 karto, valstybės biudžetas nesurinko 150 mln. litų vien tik akcizo mokesčio. Šios statistikos tyčinis ignoravimas kelia rimtų įtarimų, kad premjero aplinkos žmonės stipriai susiję su nelegaliu alkoholinių gėrimų verslu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų