REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į pastaruoju metu pasirodžiusius įtarimus dėl galimai neskaidrios ar net nusikalstamos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Romualdo Boreikos finansinės veiklos, TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas Kęstutis Masiulis siūlo kuo greičiau svarstyti R. Boreikos nušalinimo nuo tarnybos klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jis pasiūlė ketvirtadienį kreipdamasis į vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį.

"Tokio rango vadovas negali po įtarimų, atsiradusių dėl jo finansinės veiklos, toliau likti poste net ir vienai dienai. Man keista, kodėl iki šiol jis dar vadovauja vienai iš pačių svarbiausių specialiųjų tarnybų - kuri pati kovoja su finansiniais nusikaltimais. Manau, kad visuomenė laukia greitų ir ryžtingų sprendimų. Siekis leisti pareigūnui esą "sulaukti pensijos" diskredituoja visą mūsų valstybę", - tvirtina K. Masiulis.

REKLAMA

Seimo narys įtaria, kad likdamas poste dar vienam mėnesiui gen. R. Boreika siekia panaikinti savo galimai neteisėtos veikos įkalčius bei rasti tinkamą įpėdinį.

"Ar neatsitiks taip, kad net jei bus išaiškinti R. Boreikos vykdyti pažeidimai, jis nenubaustas atsistatydins ir dar gaus valstybinę pensiją?", - piktinosi K. Masiulis.

Premjeras Andrius Kubilius kreipėsi į generalinį prokurorą Raimondą Petrauską dėl galimai neteisėtų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovo R. Boreikos nusikalstamų veikų, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko kovo 22-osios potvarkiu sudaryta darbo grupė nustatė, kad R. Boreika nepateikė privačių interesų deklaracijų už 2004 ir 2005 metus bei turto ir pajamų deklaracijų už 2003 ir 2008 metus. 2008 m. buvo parduotos patalpos Kaune 7 kartus brangiau, nei jos buvo įsigytos 2004 m.

Darbo grupė siūlo kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl R. Boreikos veiksmų, siekiant nuslėpti galimai neteisėtas pajamas piktnaudžiaujant tarnyba ir traukiant save į asmenų sąrašą, kurių turto ir pajamų deklaracijos yra neviešos.

Generolas R. Boreika apsisprendė nuo gegužės 18 d. atsistatydinti iš FNTT vadovo pareigų. Atsistatydinimą jis motyvuoja išėjimu į pensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų