REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tele Bim-bam“ šokėjams - choreografo Agrio Danilevič patarimai

Iki 20-tojo jubiliejinio „Tele Bim-bam” gimtadienio, kurio šventė įvyks Mamos dieną, gegužės 2-ąją „Siemens“ arenoje liko mažiau nei mėnuo, bet mažieji šokėjai ir dainininkai jau jaučiasi koncertui visiškai pasirengę. Galbūt taip yra dėl to, kad šokių žingsnelių kolektyvą moko gerai žinomas Latvijos dainų šventės choreografas Agris Danilevič.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijoje populiarių  spektaklių „Mauglis“ ir „Mažoji undinėlė“ choreografo draugystė su Neringa Čereškevičiene prasidėjo seniai – nuo  roko operos „Velnio nuotaka“. Tuomet gabų choreografą pastebėjusi „Tele Bim-bam“ kolektyvo vadovė jį pakvietė bendradarbiauti „Voro vestuvėse“. Praėjus dviems metams po geriausios roko operos vaikams, Agris vėl svečiuojasi Lietuvoje ir padeda ruoštis gegužės 2-ąją įvyksiančiai šventei.

REKLAMA

Agris Danilevič nešykšti pagiriamųjų žodžių Neringai, nes jam patinka dirbti su „Tele Bim-bam“ kolektyvu ir jo režisiere. Labiausiai jį stebina neįprastas „Tele Bim-bam“ dainų tekstų ir melodijų parinkimas. „Ir suaugę jose gali surasti kažką sau - tai nėra vienareikšmiškai vien dainos vaikams. Mažiesiams jos labai gražios ir įdomios, bet tėvams jos patinka ne ką mažiau“,  – pasakoja Agris.

„Be to, dirbdamas su „Tele Bim-bam“ kolektyvu pastebėjau, kad repeticijose kartais būna tvarka, kartais - betvarkė, bet svarbiausia, jog darbas negesina vaikų šypsenų. Jie džiaugiasi repetuodami. Kai mažieji verčiami laikytis drausmės, lygiuoti ir panašiai, dingsta džiaugsmas. Čia viskas visada vyksta linksmai“, – tikina Latvijos dainų šventės vyriausiasis choreografas.

REKLAMA
REKLAMA

Kolektyvo „Dzirnas“ vadovas paklaustas, ar rengia telebimbadienio žiūrovams kokių nors choreografinių staigmenų, pažada pasidarbuoti taip, kad publikai patiktų. „Manau, kad bus ir staigmenų, bet dabar dar negaliu pasakyti kokių. Juk normalu, kad ten, kur Neringa – ten siurprizai“, - mįslingai šypsosi „Tele Bim-bam“ draugas.

Interviu su Agriu Danilevič apie jubiliejinio Telebimbadienio staigmenas šiame video klipe:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų