REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijos ginkluotosios pajėgos perėjo į opozicijos pusę

Kirgizijos kariuomenė ir pasienio tarnyba perėjo į laikinosios vyriausybės vadovės Rozos Otunbajevos pusę, skelbia laikinojo gynybos ministro pareigas einantis Ismailas Isakovas. Jau anksčiau atsistatydino visas Kirgizijos ministrų kabinetas, kurio vietoje buvo suformuota taip vadinama liaudies pasitikėjimo vyriausybė. Nemažoje dalyje šalies miestų valdžią į savo rankas taip pat perėmė opozicija. Laikinai Finansų ministerijai vadovaujantis Temiras Sarijevas teigia, kad nuo ketvirtadienio visoje šalyje itin griežtai bus kontroliuojamos visos finansinės operacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kur šiuo metu yra prezidentas Kurmanbekas Bakijevas, kol kas nėra aišku. Anksčiau buvo kalbama, kad jis pasislėpė savo rezidencijoje Ošo mieste, tačiau opozicijai jo ten rasti nepavyko. R. Otunbajeva teigia, kad K. Bakijevas šiuo metu slepiasi už 60 kilometrų nuo Ošo miesto esančiame Džalal-Abade.

REKLAMA

Ji taip pat aiškino, kad K. Bakijevas šalies pietuose telkia savo šalininkus ir organizuoja pasipriešinimą. Laikinosios vyriausybės lyderės teigimu, prezidentas nė nesirengia atsistatydinti.

Dabar manoma, kad liaudies pasitikėjimo vyriausybė valdys Kirgiziją pusę metų, o po to bus paskelbta nauja šalies konstitucija ir surengti demokratiniai rinkimai. Šiuo metu Kirgizijos parlamentas yra paleistas, o laikinoji vyriausybė skelbia, kad ji atlieka prezidento ir vyriausybės pareigas.

Masiniai neramumai, kurių metu buvo nuversta vyriausybė, Kirgizijoje prasidėjo balandžio 6 dieną. Per neramumus žuvo daugiau nei 70 žmonių, dar keli šimtai buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų