REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo specialiajai tyrimo komisijai trečiadienį liudijęs parlamentaras Aleksandras Sacharukas teigia, kad jam inicijuojama apkalta yra grynai politinis procesas, ir jį esą bandoma padaryti atpirkimo ožiu.

REKLAMA
REKLAMA

"Čia yra grynai politinis procesas, teisinių argumentų labai mažai buvo išsakyta. Pateikiau visus įrodymus ir gerbsiu komisijos sprendimą", - žurnalistams sakė A. Sacharukas, teigdamas, kad yra atsparus spaudimui.

REKLAMA

Jis nesiėmė prognozuoti, koks galėtų būti komisijos verdiktas, nes tai "grynai politinis procesas, kaip čia bus, niekas negali pasakyti". Tačiau, nepaisant to, parlamentaras tikisi objektyvaus sprendimo.

A. Sacharukas žurnalistams prisipažino, kad už Seimo posėdyje nedalyvavusį savo kolegą Liną Karalių balsavo 8 kartus. Jo manymu, tai yra aiškus Statuto pažeidimas, už kurį jis vertinamas išskirtinai.

"Už Statuto pažeidimą esu vertinamas išskirtinai, nes tokių atvejų yra daug, tai kasdienybė, toliau balsuojama vienas už kitą. Aš esu išskirtas iš kitų Seimo narių ir mane bandoma atpirkimo ožiu padaryti padedant valdančiajai koalicijai", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Į Seimo komisijos posėdį, skirtingai negu L. Karalius, A. Sacharukas atvyko be advokato. "Aš pats advokatas iki Seimo buvau, tai man nereikia advokato", - žurnalistams paaiškino A. Sacharukas.

Praėjusią savaitę Seimo komisija jau apklausė L. Karalių.

L. Karalius, kuriam irgi inicijuota apkalta, į kolegų nemalonę pateko dėl to, kad atostogavo tuomet, kai vyko pratęstos Seimo sesijos posėdžiai. Tuo tarpu Seimo narys A. Sacharukas balsavo už išvykusį L. Karalių.

Apkaltą inicijuojantys Seimo nariai mano, jog yra pagrindas daryti išvadą, kad Seimo nariai L. Karalius ir A. Sacharukas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą Seimo nario priesaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos iniciatorių nuomone, šių parlamentarų veiksmai diskredituoja ne tik jų, kaip Seimo narių, bet ir Seimo, kaip Lietuvos įstatymų leidžiamosios institucijos, autoritetą.

Apkaltos iniciatoriai mano, jog yra pagrindas įtarti, kad A. Sacharukas ir L. Karalius "veikė bendrai ir iš anksto susitarę", siekdami pridengti L. Karaliaus nedalyvavimą Seimo posėdžiuose ir tokiu būdu neteisėtai pasisavinti valstybės biudžeto lėšas.

Seimo komisija turėtų tyrimą atlikti ir išvadą parengti iki šių metų gegužės 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų