REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybai bus siūloma pritarti, kad viešoji įstaiga Kauno 2-oji klinikinė ligoninė ir viešoji įstaiga Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė būtų reorganizuotos, sujungiant jas į vieną juridinį asmenį - viešąją įstaigą Kauno savivaldybės ligoninę. Naujoji ligoninė būtų respublikinio lygmens įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimo projektu siekiama įgyvendinti Vyriausybės programą, kuriai pritarta Seimo 2008 m. gruodžio 9 d. nutarimu.

REKLAMA

Programoje numatyta, jog nuo 2010 m. balandžio 1 d. asmens sveikatos priežiūros paslaugos turi būti apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, atsižvelgiant į ligoninės lygmenį. Nepriėmus sprendimo dėl ligoninių sujungimo, kiltų grėsmė joms abiem būti priskirtoms žemesniam lygmeniui (atitinkamai - regiono ir rajono), todėl dalis šiose ligoninėse iki šiol teikiamų paslaugų gali būti nefinansuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

"Įvykdžius sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo programą, visos ligoninės bus suskirstytos į tris lygmenis: rajono, regiono ir respublikines. Nepriėmus sprendimo, Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė įgautų rajono lygmens ligoninės statusą, o Kauno 2-oji klinikinė ligoninė - regiono. Tuomet iškiltų pavojus, kad nemažai stacionarių teikiamų paslaugų, ypač - chirurginės paslaugos, nebus finansuojamas iš valstybės biudžeto", - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po ligoninių sujungimo pacientai ir toliau būtų priimami bei gydomi tose pačiose ligoninėse kaip ir iki šiol, jie ir toliau gautų kokybiškas paslaugas. Gydytojai ir kitas personalas toliau dirbtų tose pačiose darbo vietose. Tačiau darbuotojai būtų informuoti apie pasikeisiančias darbo sąlygas po įstaigos reorganizacijos. Taip pat būtų skelbiamas konkursas naujos ligoninės direktoriaus pareigoms užimti.

Dar praėjusių metų gale tarybos kolegijos siūlytas sujungimo variantas netenkina didesnės iš jungiamų įstaigų - Kauno 2-osios klinikinės ligoninės vadovų bei dalies personalo. Ketvirtadienį nepatenkintieji vėl rengiasi demonstruoti prie Kauno miesto savivaldybės centrinių rūmų, žadėdami "į kovą" prieš ligoninės steigėją kviestis ir savo pacientus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų