REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos sostinės viešojo transporto bendrovė „Rigas satiksme“ skelbia pernai uždirbusi beveik 1 mln. latų pelno.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Rygos savivaldybei priklausančios keleivių vežimo bendrovės tikslūs praėjusių metų rezultatai bus paskelbti patvirtinus metinę finansinę ataskaitą, tačiau jau ir dabar aišku, kad veikla pernai buvo pelninga, rašo dienraštis „Biznes &Baltija".

REKLAMA

Bendrovės finansų direktorė Tamara Davidsonė sako, jog iš savivaldybės biudžeto 2008 m. „Rigas satiksme“ gavo 47,7 mln. latų, 2009 metais - maždaug 51,5 mln. latų. Šių metų subsidija iš biudžeto turėtų siekti 45 mln. latų.

2008 m. „Rigas satiksme“ apyvarta siekė 113 milijonų litų, pelnas - iki 5,11 mln. latų. 2007m. apyvarta sudarė 89 milijonus latų ir pelnas siekė 164 000 latų.

Savo ruožtu Vilniaus savivaldybė ketina pertvarkyti nuostolingai veikiantį Vilniaus viešąjį transportą ir apsispręsti dėl jo ateities. Vilniaus viešojo transporto galimybių studijai jau yra skirta 850 tūkst. litų iš Europos Sąjungos (ES) iš Regioninės plėtros programos. Konkurso laimėtojas turės įvertinti maršrutinį tinklą, sukūrus naują transporto rūšį ir pertvarkant dabartinę transporto sistemą, numatyti keleivių srautus trisdešimčiai metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų