REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš E.Masiulio bus laukiama atsakymų į nepatogius klausimus

Ketvirtadienį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis kviečiamas į Seimo frakciją Tvarka ir teisingumas. Į susitikimą ministrą "tvarkiečiai" pakvietė po to, kai praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė kompromituojančių faktų, susijusių su Susisiekimo ministerijos darbu, ministro tarpininkavimu vykdant viešuosius konkursus aukštoms pareigoms eiti.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai tikisi išgirsti ministro atsakymus į klausimus, kiek šioje ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose buvo pakeista vadovaujančias pareigas einančių darbuotojų, kiek iš naujai priimtųjų buvo ar tebėra ministro bendrapartiečių, asmeninių draugų.

REKLAMA

Abejonių dėl Susisiekimo ministerijoje vykdomų valstybės tarnybos konkursų skaidrumo "tvarkiečiams" kilo po to, kai viešumoje pasirodė informacija apie neskaidrią Lietuvos pašto generalinio direktoriaus Andriaus Urbono veiklą bei jo galimas sąsajas su ministru. Žiniasklaidoje, anot "tvarkiečių", buvo teigiama, kad būtent E. Masiulis rekomendavo A. Urboną į šias pareigas, nepaisydamas pastarojo reputacijos.

Manydami, kad susisiekimo ministras dėl to turėtų prisiimti atsakomybę, frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai prašys pastarojo paaiškinti, kokiais motyvais ir kriterijais remdamasis jis pasiūlė A. Urboną užimti Lietuvos pašto generalinio direktoriaus kėdę ir ar prieš tai teisėsaugos institucijų teiravosi apie šio asmens praeitį.

"Tvarkiečiai" ministro ketina pasiteirauti ir dėl kelius eksploatuojančių bei prižiūrinčių įmonių privatizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų